Fra Express și-a triplat cifra de afaceri

Fra Express, companie de transport rutier internațional, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 7,2 milioane de euro, cu 343,5% mai mare față de 2022. Profitul net realizat a fost de aproximativ 1,2 milioane de lei.

Răzvan Grancea

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Rezultatele sunt obținute în contextul unei contractări a cererii pe piața europeană de transport rutier de marfă, care a determinat scăderea ritmului de creștere pe rutele internaționale, de la 6,4% în 2022, la 3,4% anul trecut. Pentru 2024, Fra Express preconizează realizarea unei cifre de afaceri de 15 milioane de euro.
 
„Majorarea cu peste 340% a cifrei de afaceri din 2023 a fost susținută prin creșterea semnificativă a portofoliului de clienți. Evoluția a venit ca urmare a abordării unei noi nișe de piață, reprezentată de companii cu cerințe de transport rutier expres și care au nevoie de flote mari pentru tipuri variate de marfă. Și volumul transporturilor a crescut substanțial, motiv pentru care am extins colaborarea cu noi clienți pentru a putea acoperi toate nevoile subcontractorilor noștri. Rutele de transport internațional pe care le acoperim în prezent sunt alese în mod strategic, astfel încât să ne permită să atragem un număr cât mai mare de subcontractori“, a declarat Răvan Grancea, CEO Fra Express.

Compania asigură servicii de transport rutier expres de marfă prepronderent pe rutele internaționale. Piața internă reprezintă aproximativ 1% din activitatea Fra Express, care își concentrează eforturile și atenția pe dezvoltarea acoperirii la nivel european. Clienții companiei provin majoritar din industria constructoare de mașini și aeronautică.

Creștere de peste două ori a cifrei de afaceri, în 2024

În acest an, Fra Express își propune realizarea unei cifre de afaceri de peste două ori mai mare, respectiv de 15 milioane de euro, și a unei marje de profit de 5,5%. Pentru obținerea acestor rezultate, compania are în vedere atragerea de noi clienți, creșterea numărului de parteneri și extinderea rutelor de transport internaționale.

În paralel, Fra Express își intensifică eforturile pentru a ține sub control fluctuațiile prețurilor la combustibil din statele membre UE prin parteneriate puternice cu subcontractorii și negocieri continue.

„Gestionăm provocările specifice pieței europene de transporturi rutiere cu ajutorul echipei dedicate Fra Express și pe baza strategiei companiei. În acest sens, avem încheiate deja contracte cu mai mulți subcontractori care dețin flote de camioane de nouă generație, aliniate la standardele europene. Astfel, putem răspunde cerințelor tot mai stricte în ce privește decarbonizarea și evita transferul taxelor de mediu în costurile clienților. De asemenea, asigurăm soluții rapide în rezolvarea oricărei probleme care poate surveni și asigurăm transparență totală asupra modului nostru de lucru. Punem accent în relația cu fiecare client pe respectarea termenelor și condițiilor agreate, dar și a tarifelor oferite prin contracte garantate”, a completat Răvan Grancea.

Compania oferă soluții flexibile de transport adaptate cerințelor fiecărui client în parte. Serviciile sunt asigurate prin flote de transport conforme cu normele de poluare Euro 6, cu asigurare CMR globală.

Fra Express are o experiență de peste 10 ani în domeniul transportului rutier internațional și logisticii. Serviciile se adresează companiilor care activează în industria constructoare de mașini, aeronautică, producție de bunuri de larg consum etc. Compania oferă servicii de transport cu încărcări complete sau parțiale, pe camioane cu prelată standard sau mega.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.