Franța: Campanie antidrog pentru siguranța rutieră

Franța lansează o nouă campanie antidrog pentru siguranța rutieră, intitulată „Poate fi fatal”, relatează ROADPOL, în cel mai recent Buletin informativ.

Videoclipul pune accentul pe pierderea reflexelor de către o persoană aflată sub influența drogurilor. FOTO: SECURITE-ROUTIERE.GOUV.FR (sursă: ROADPOL)

Scopul este ca șoferii să conștientizeze consecințele consumului de droguri, care a fost cauza unui număr tot mai mare de accidente rutiere în Franța. 

Video

Cinematografele și televiziunile din Franța vor difuza un nou videoclip menit să îi avertizeze pe automobiliști cu privire la riscurile la care se expun în cazul consumului de droguri. Videoclipul prezintă o persoană care aruncă un breloc de chei unui alt bărbat, care le aruncă pe jos. Acesta ilustrează metaforic pierderea reflexelor unui șofer aflat sub influența drogurilor. Acesta intenționează să îi facă pe spectatori să înțeleagă că „drogurile te fac un pericol pentru tine însuți și un pericol pentru ceilalți”. „Pentru că mărește timpul de reacție, reduce capacitatea de a lua decizii rapide și modifică conștientizarea mediului înconjurător, consumul de droguri, pe lângă faptul că este interzis, afectează grav capacitatea de a conduce”, a alertat Autoritatea pentru Siguranța Rutieră (Securite Routiere), pe site-ul său.

Accidente mortale

Potrivit lui Florence Guillaume, delegată interministerială pentru siguranța rutieră, campania are ca scop „să reamintească faptul că există o mortalitate ridicată asociată cu comportamentele de dependență, fie că este vorba de droguri sau de alcool”. Potrivit lui Guillaume, proporția șoferilor depistați pozitiv după un accident mortal pe timp de noapte sau la sfârșit de săptămână a crescut la aproape 30%. Potrivit statisticilor Securității Rutiere, 672 de persoane au fost ucise, în 2022, într-un accident rutier în care a fost implicat un șofer care a consumat droguri sau unul din cinci accidente mortale. În 91% dintre aceste cazuri, șoferul era bărbat, iar în 58% dintre cazuri avea între 18 și 24 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.