Garantii guvernamentale pentru Ford

Guvernul a aprobat pe data de 29 decembrie 2009 Memorandumul pentru aprobarea raportului de negociere privind garantia guvernamentala acordata companiei Ford si a mandatat Ministerul Finantelor Publice sa semneze contractul de garantie.

Guvernul Romaniei va acorda companiei Ford o garantie de stat pentru 80% din valoarea împrumutului de 400 de milioane de euro pe care producatorul de automobile urmeaza sa-l contracteze de la Banca Europeana de Investitii în vederea finantarii investitiei pe care s-a angajat sa o realizeze la Craiova.

Premierul Boc a precizat ca pentru acordarea acestor garantii au fost respectate conditiile legale, Comisia Europeana autorizand acordarea acestui sprijin de catre Guvernul Romaniei.

“Avem demarate astfel de proceduri pentru acordarea garantiilor de stat si pentru alte entitati economice, ma refer la Dacia Renault sau alte entitati care vor beneficia de sprijinul statului prin intermediul institutiilor garantiilor de stat, daca respecta regulile europene”, a declarat seful Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.