Garda Civilă din Spania își măsoară amprenta de carbon

Guardia Civil („Garda Civilă” – Poliția) din Spania va începe să-și măsoare propria amprentă de carbon, informează cel mai recent Buletin informativ al ROADPOL.

Guardia Civil este cunoscută pentru politicile sale ecologice. Foto: ISTOCK (sursă ROADPOL)

Ministerul spaniol de Interne a anunțat că Guardia Civil (Garda Civilă) a țării va fi prima forță națională de poliție care va lua măsuri concrete pentru a calcula, reduce și compensa impactul asupra mediului al activităților sale.

Cu alte cuvinte, va încerca să își reducă amprenta de carbon.

Inițiativa

Se pare că această inițiativă o va plasa printre puținele forțe de poliție din lume care încearcă în mod activ să devină mai „ecologice”. În acest scop, Garda Civilă s-a înregistrat la Biroul spaniol pentru schimbări climatice (OECC). Acesta din urmă, ca parte a Ministerului Ecologic al țării, este organismul însărcinat cu înregistrarea acestui calcul al cantității de gaze cu efect de seră pe care administrațiile, organizațiile și companiile le generează în activitățile lor zilnice.

Efort

Registrul OECC colectează eforturile depuse pentru calcularea, reducerea și compensarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de activitățile forțelor de poliție, iar totul se face ca un act voluntar. Fiecare dintre aceste trei activități, atunci când este finalizată cu succes, acordă o ștampilă de aprobare din partea OECC. „Procesul de calculare a amprentei de carbon este foarte complex pentru o organizație precum Garda Civilă, atât din cauza desfășurării sale extinse pe întreg teritoriul național, cât și din cauza numărului mare de personal, cazărmi și vehicule terestre, aeriene și maritime”, se arată într-un comunicat al forței de poliție.

Pentru a face următorul pas și a atinge obiectivul „REDUCE”, Garda Civilă va pune la dispoziția OECC datele din ultimii patru ani, astfel încât va fi posibilă și măsurarea amprentei de carbon, începând cu anul 2019, și, astfel, analiza evoluției acesteia în această perioadă.

Guardia Civil este cea mai veche instituție de aplicare a legii din Spania, datând din anul 1840.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.