Globalworth prelungește contractul de închiriere pentru UniCredit HQ

Globalworth, principalul investitor imobiliar în zona de birouri din Europa Centrală și de Est, anunță prelungirea contractului de închiriere cu UniCredit România pentru UniCredit HQ.

Această clădire monument din Bulevardul Expoziției, care în urmă cu un deceniu a fost clasată pe locul 17 în topul celor mai impresionante bănci din lume din punct de vedere arhitectural, va continua să găzduiască una dintre băncile importante din Europa, consolidând astfel parteneriatul deja longeviv dintre Globalworth și UniCredit.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

UniCredit România își prelungește contractul de închiriere cu Globalworth, până după 2030, subliniind astfel încrederea și buna colaborare cu liderul pieței de birouri din România, ce datează deja de aproape 10 ani.

 Sediul UniCredit nu este doar o clădire, este un adevărat simbol al încrederii reciproce și de durată, al inovației și al dezvoltării comunității. Stând impozant în inima Bucureștiului, UniCRedit HQ nu este doar o operă arhitecturală, ci și dovada unui parteneriat de lungă durată bazat pe excelență. UniCredit promovează în mod constant servicii bancare de calitate pentru clientela sa diversificată, iar noi la Globalworth suntem mândri să le putem oferi un cămin care reflectă angajamentul instituției bancare de a livra mereu produse de top. Aș vrea să cred că împreună modelăm o parte din viitorul bancar și angajamentul față de comunitățile din România, a remarcat Ema Iftimie, head of Leasing la Globalworth România. 

Sediul central al UniCredit în România este o clădire de birouri de clasă “A” din portofoliul Globalworth, ocupată în totalitate de institutia bancară ca unic chiriaș. UniCredit HQ reprezintă un punct important de reper în partea de nord a Bucureștiului, fiind situată strategic pe Bulevardul Expoziției, în Piața Presei Libere. Livrată în 2012, proprietatea a primit acreditarea BREEAM Excellent și continuă să subscrie unui design sustenabil și inovator. Repartizată pe 16 etaje supraterane, clădirea dispune de o sală de conferințe de ultimă generație, care poate găzdui peste 100 de persoane. Amplasarea sa strategică, la 5 minute de mers pe jos de Parcul Herăstrău, cea mai mare oază urbană din București, și accesibilitatea excelentă la mijloacele de transport public, fac din clădirea-fanion o locație ideală pentru orice afacere din capitală.

Achiziționarea de către Globalworth a acestei adevărate opere arhitecturale în 2014, pentru 43 de milioane de euro, a adăugat în portofoliul companiei imobiliare o proprietate care se remarcă atât la nivel estetic, cât și la nivel de funcțional.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară listată, activă în Europa Centrală și de Est, cotată pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra. Compania a devenit investitorul predominant în domeniul imobiliar de birouri din piața CEE, prin pozițiile sale de lider atât în Polonia, cât și în România. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și active imobiliare din sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Administrat de peste 250 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, valoarea combinată a portofoliului său este de €3,1 miliarde, la 30 iunie 2023. Aproximativ 96,9% din portofoliu este în active care generează venituri, predominant în sectorul de birouri, și închiriate unei game diversificate de peste 700 de corporații naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezent în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice, în timp ce în România, activele sale acoperă București, Timișoara, Constanța, Pitești, Arad, Oradea și Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.