Grad de ocupare aproape 100% în Deltă, în minivacanța de Sf. Maria

Jumătatea lunii august, care coincide cu sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul creștin și, totodată, zi legală nelucrătoare, este, de ani buni, perioada cea mai aglomerată în destinațiile de vacanță, iar Delta Dunării nu face excepție. Conform datelor centralizate de reprezentanții Green Village Resort 4* din Sfântu Gheorghe, în weekendul prelungit 12-15 august, gradul de ocupare va fi de aproape 100%.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Unul dintre motivele pentru care turiștii au ales Delta Dunării este legat de evenimentele cultural-artistice programate în cadrul cunoscutului Festival Internațional de Film Independent “Anonimul”, ce se va desfășura în intervalul 8-14 august la Sfântu Gheorghe. 

„În acest moment, conform rezervărilor pe care le avem, zilele de vineri și sâmbătă sunt pline datorită Festivalului Anonimul; în zilele de duminică și luni, gradul de ocupare depășește 90%. Pentru a veni în întâmpinarea turiștilor, am creat pachetul special «O noapte de blues», ce include, pe lângă două nopți de cazare cu mic dejun pentru două persoane, și biletele la concertul trupei The Nightlosers, din 14 august”, declară Octavian Moldovan, director general Green Village 4* Resort.

În general, turiștii care aleg Delta Dunării ca destinație pentru vacanța de vară sunt atrași de plajele sălbatice de la Sfântu Gheorghe, precum și de numeroasele experiențe de care pot avea parte aici (excursii cu barca pe canale, explorarea deltei într-un caiac, bird-watching etc.). Tocmai de aceea, delta rămâne o destinație căutată și după mijlocul lunii august, dată considerată vârful sezonului estival; rezervările efectuate până în acest moment indică un grad de ocupare de aproape 100%. În ceea ce privește tarifele, acestea vor scădea cu aproximativ 10%, după data de 10 septembrie. 

„Sperăm ca până la finalul sezonului estival să recuperăm pierdurile înregistrate până acum, de aproximativ 10%, generate, în principal, de incertitudinile legate de conflictul din Ucraina. Pe de altă parte, un alt factor ce a dus la scăderea numărului de turiști în destinațiile interne în ansamblu, nu doar în deltă, a fost redeschiderea granițelor și posibilitatea de a călători în străinătate fără restricții după doi ani de pandemie, o situație de care au vrut să profite cât mai mulți români”, afirmă Octavian Moldovan

În schimb, numărul turiștilor străini care vizitează delta nu a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei; de exemplu, pentru minivacanța de Sfânta Maria, la Green Village Resort 4* sunt până în zece rezervări de sejururi efectuate din țări precum Germania, Polonia și Marea Britanie. 

Green Village 4* Resort din localitatea Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, are o capacitate de 180 de locuri în 90 de camere duble, apartamente cu 2 şi 3 dormitoare şi penthouse-uri cu vedere la lacurile şi canalele Dunării. Cu o suprafaţă de 30.000 mp, complexul turistic este dispus într-un sistem pavilionar. 

Green Village 4* Resort face parte din Eurolines Group, fiind şi prima investiţie în hotelărie a grupului condus de omul de afaceri Dragoş Anastasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.