Grecia impune purtarea măștii pe punţile feriboturilor

Guvernul grec introduce obligativitatea purtării măştii pe punţile feriboturilor care navighează spre insule, începând din data de 4 august, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat purtătorul de cuvânt, Stelios Petsas, potrivit presei internaționale.

Gardenos – Corfu, Grecia

Noua măsură va rămâne în vigoare până pe 18 august, când sezonul de vacanţă se va afla în perioada de vârf.

„Respectarea acestei măsuri este crucială pentru a evita restricţii şi mai drastice care ar reduce limita de pasageri pe nave”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului.

Săptămâna trecută, Grecia a impus purtarea măştii în toate spaţiile publice închise, precum şi în cele deschise în care nu poate fi respectată distanţarea fizică.

Ţara a raportat sâmbătă 110 noi cazuri, cel mai mare bilanţ într-o singură zi de cazuri noi de COVID-19 în câteva săptămâni. Duminică s-au înregistrat alte 75 de îmbolnăviri confirmate cu noul coronavirus.

Grecia a înregistrat până acum 4.662 de cazuri de COVID-19 şi 208 de decese, un număr relativ scăzut comparativ cu multe state europene, după ce a impus măsuri timpurii de izolare în primăvară.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.