Grindeanu: Construirea Autostrăzii Buzău-Focșani intră la licitație

Construirea Autostrăzii Buzău-Focșani intră în faza de licitație, mai precis a tronsoanelor 1 și 4 (capetele autostrăzii), după ce CNAIR a trimis anunțul, în 1 februarie, către platforma de achiziții SICAP.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat într-o postare pe Facebook că tronsonul 1 va avea 4,6 km între Buzău și Vadu Pașii, iar tronsonul 4, de la Mândrești Munteni la Focșani Nord, va avea 10,94 km între .

Cele două tronsoane vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului cu finanțare prin PNRR.

De asemenea, Sorin Grindeanu a anunțat că documentatia pentru tronsoanele 2 si 3 este la ANAP, pentru verificare, și urmează ca în cel mai scurt timp să fie transmis spre SICAP anunțul de participare pentru acestea.

Tronsonul 2 are 30,8 km între Vadu Pașii și Râmnicu Sărat, iar tronsonul 3 are 36,1 km între Râmnicu Sărat și Mândrești Munteni.

Întregul proiect al Autostrăzii Buzău-Focșani are valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanțat prin PNRR și este prevăzut în Master Planul de Transport General. La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău-Focșani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km.

Autostrada Buzău-Focșani este una din secțiunile Autostrăzii Moldova (A7) și face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.