Grindeanu: Minimum 200 km de autostradă, până la finele lui 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, speră să finalizeze de construit, până la sfârșitul anului 2024, minimum 200 de km de autostradă „însă există şi un scenariu optimist de 300 de km”.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol

„Eu am spus că, până la finalul anului viitor, adică 2023 şi 2024, minimumul de kilometri pe care să-l dăm în circulaţie să fie de 200″, a declarat Sorin Grindeanu, în 16 august, într-o conferință de presă.

El a precizat că atingerea obiectivului depinde şi de condiţii meteo. „Eu vă asigur că până la finalul anului 2024 acest lucru se va întâmpla, ba chiar din contră, sunt cât se poate de sigur, având săptămânal şedinţă cu cei de la CNAIR de progres, pe fiecare şantier în parte. Am fost să văd mare parte dintre ele şi o să merg şi în perioada următoare. Acest număr, de 200, până la sfârşitul anului 2024, va fi depăşit. Există un scenariu optimist – şi de ce spun optimist, ca să clarific toate aspectele. Nu e vorba de finanţare, nu e vorba de alte lucruri, e vorba până la urmă şi de anumite condiţii meteo. Am avut, de exemplu, în această primăvară, pe zona Transilvania, o primăvară, chiar început de vară, extrem de ploioasă. Nu s-a putut lucra. Există un scenariu optimist să ajungem chiar în aceşti doi ani spre 300 de km”, a adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.