Grupul Polach, 30 de ani cu creșteri pe toate liniile de business

Grupul românesc Polach aniversează, în acest an, trei decenii de activitate și continuă dezvoltare a companiilor din grup. De la înființarea sa ca afacere de familie, în urmă cu treizeci de ani, Polach și-a consolidat permanent poziția în piață, devenind un partener de cursă lungă pentru numeroase companii, din întreaga Românie. Cele trei companii din Grup, care activează în domeniul transporturilor și logisticii, stații de carburant, HoReCa și în sectorul agricol, Polach Logistics & Transport, Polach Impex si Polach Cereals, au înregistrat rezultate pozitive, în 2022, și au estimări în creștere, pentru 2023. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Polach Logistics & Transport, principala companie din grup, oferă soluții logistice de înaltă calitate și servicii profesioniste, devenind o prezență respectată în piață, pentru contribuția sa remarcabilă în industria transporturilor și a logisticii. Cu o flotă auto proprie, compusă din 110 cap tractoare (Volvo și Mercedes) și 141 semiremorci (Schmitz si Krone), compania asigură service de camioane specializat și deține un garaj propriu cu hală logistică în localitatea Turnu din județul Arad. Polach Logistics & Transport a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de 83.854.519 RON și o creștere a profitului cu 29.4%, față de 2021, an în care contextul pandemic a impactat masiv industria transporturilor. Pentru 2023, estimările indică o creștere de 7% a cifrei de afaceri, ca urmare a extinderii flotei auto și a contractelor noi.  

Dezvoltare pas cu pas: de la distribuție națională cu doar 2 camionete și 2 angajați în anul 1993, la distribuție în Europa, cu peste 250 de vehicule și peste 190 de angajați, la nivel de grup, în 2023.

Performanțele grupului sunt un exemplu al succesului posibil datorită unui spirit antreprenorial puternic, manifestat prin curajul de a înfrunta provocările, de a identifica oportunitățile și de a le valorifica în beneficiul companiei și al clienților săi. Povestea sa începe în anul 1993, cu firma de transport național de mărfuri Polach Impex și două camionete, conduse de fondatorul afacerii și mai apoi de fiul său. Primul pas major în evoluția Polach a fost făcut zece ani mai târziu, în 2003, odată cu prima investiție importantă: contractarea primului leasing în vederea achiziționării unui camion nou. A urmat, în 2014, înființarea firmei Polach Logistics & Transport, cu activități de transport național și internațional. Aceasta a înregistrat o creștere constantă, inclusiv în perioada crizei sanitare și economice, păstrând mereu angajamentul familiei de a fi implicată în găsirea de soluții, livrarea unor servicii de calitate și tratarea oamenilor din echipă cu grijă și respect. Calitatea serviciilor furnizate de Polach Logistics & Transport este recunoscută la nivel național și internațional, compania aflându-se printre primele trei firme ale județului Arad în domeniul său de activitate, conform Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad. 

Diana Covaci

Aniversăm cu mândrie, un parcurs de 30 de ani de perfecționare continuă, timp în care în care am crescut, de la doar 2 angajați, respectiv fondatorii afacerii, la o echipă formată din peste 190 angajați, în tot grupul, în 2023. Suntem mândri de echipa de profesioniști talentați, pe care am format-o în timp, contribuind semnificativ la dezvoltarea competențelor și la creșterea nivelului de expertiză în domeniile în care activăm. O altă realizare notabilă, construită zi de zi, în cei 30 de ani, este dată de relațiile solide și de lungă durată, clădite împreună cu clienții, pentru care am devenit partenerul de încredere în dezvoltarea afacerilor. Cum am reușit? Oferind servicii de cea mai înaltă calitate pe termen lung”, declară Diana Covaci, administrator Polach Group.

Ajungând la această bornă aniversară de 30 de ani, reflectăm asupra parcursului nostru în domeniul transporturilor și ne bucurăm de succes. Cu o flotă auto extinsă  asigurăm  distribuția de bunuri în Europa de Vest și de Est, la cererea clienților, printr-un sistem de rute prestabilite: Europa de Vest – Anglia, Belgia, Olanda, Suedia, Germania, Austria, Elveția, Franța, Spania, Portugalia, Italia; Europa de Est – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Suntem recunoscători clienților noștri pentru încrederea acordată și parteneriatul lor pe termen lung. De-a lungul anilor, am demonstrat că suntem o alegere de încredere pentru nevoile lor de transport, asigurându-ne că mărfurile lor sunt livrate în siguranță și la timp”, a completat Andrei Covaci, CEO & Founder Polach Group.

 Aflat în continuă dezvoltare, Grupul Polach reunește: 

Polach Logistics & Transport, cea mai importantă companie din grup, specializată în transport național și internațional și logistică, al cărei principal serviciu de transport se adresează industriei de automotive, distribuie anvelope din România pe aproape întreg teritoriul Europei. Compania oferă și transport specializat pentru mărfuri deosebite (profile din oțel, bobine), precum și transport de cereale. Începând cu septembrie 2018, Polach Logistics &Transport a deschis un nou depozit în apropierea orașului Nürnberg, oferind o soluție de depozitare pe termen scurt și cross-docking pentru mărfuri generale. Fluxul optimizat al distribuției și preluările zilnice din întreaga Germanie, estul Cehiei și vestul Austriei îi oferă companiei posibilitatea de a livra prețuri competitive pentru grupajele cu destinația Germania – România și retur. De-a lungul timpului, compania și-a demonstrat prezența și implicarea activă în susținerea comunităților și a categoriilor sociale dezavantajate prin numeroase donații și sponsorizări. Împreună cu organizația Cetatea Voluntarilor din Arad, a ajutat la refacerea secției de pediatrie de la Spitalul Județean Arad, acum renovată la standarde de calitate foarte înalte. De asemenea, la debutul pandemiei, când multe consumabile deveniseră o nevoie esențială pentru Spitalul Județean Arad, compania a donat aproape 1.000 de combinezoane medicale.

Polach Impex, prima firmă a grupului înființată în anul 1993, gestionează proiectul A1 Tranzit, care include o stație de carburant modernă, un hotel cu 50 de camere, A1 Bistro-restaurant, hale service și spații de birouri, pe autostrada Arad – Timișoara, proiect realizat în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Polach Impex a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de  80.256.530 RON. Pentru 2023 estimările indică o creștere a cifrei de afaceri de 20% și de 15% a profitului urmare a deschiderii în septembrie 2023 a celei de a doua stații de carburanți. 

Polach Cereals, cea mai nouă firmă din grup, înființată în 2017, are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, pe suprafețe de teren aflate în contract de arendă, și oferă servicii de lucrări agricole părților terțe interesate. Polach Cereals a avut o cifră de afaceri de 11.500 RON în 2022, pentru 2023 compania estimând o creștere a acesteia de până la 1.500.000 RON, iar a profitului cu 10%, ca urmare a culturilor de cereale înființate.

Grupul Polach marchează aniversarea și prin lansarea noului website polach.ro, al cărui concept grafic și conținut sunt în linie cu evoluția sa dinamică din ultimii ani.

Despre Polach Group: Cu sediul în localitatea Turnu, județul Arad, Grupul Polach este  o afacere de familie fondată în anul 1993 cu activități în domeniul transporturilor și logisticii, stațiilor de carburant, HoReCa și sectorului agricol. Cu o experiență de trei decenii, Grupul Polach oferă servicii de calitate superioară și soluții personalizate, satisfăcând nevoile clienților săi din diverse sectoare. Prin intermediul companiilor sale, Polach Logistics & Transport, Polach Impex și Polach Cereals, Grupul Polach se angajează să ofere soluții complete și inovatoare, contribuind la dezvoltarea durabilă a afacerilor partenerilor și clienților.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.