Guvern: Consultări cu patronatele din taximetrie şi transport alternativ

Reprezentanţi ai Guvernului au avut o întâlnire, în 29 ianuarie, cu membri ai organizaţiilor şi structurilor din domeniul taximetriei şi transportului alternativ, în contextul protestelor declanşate de aceştia.

Din partea Executivului, au participat la discuții consilierul de stat Minel Ivaşcu şi oficiali din Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR

„A avut loc un schimb de opinii cu privire la modalitatea de reglementare a activităţii din domeniul taximetriei şi transportului alternativ. În cadrul întrevederii, reprezentanţii taximetriştilor au reliefat în principal nemulţumirile faţă de modul în care sunt reglementate cele două activităţi, respectiv cea de taximetrie şi cea de transport alternativ, solicitând îmbunătăţirea cadrului legal în vederea asigurării unei concurenţe loiale între prestatorii de servicii, având în vedere noile provocări care apar pe fondul evoluţiei tehnologiei şi digitalizării”, a precizat Guvernul.

Participanţii la discuţii au convenit ca, în perioada imediat următoare, să transmită Guvernului observaţiile cu privire la modificarea legislaţiei care le reglementează domeniul de activitate, iar în urma agregării observaţiilor acestora va fi stabilită o nouă întâlnire în acelaşi format.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.