Guvernul a redus termenul de radiere a contraventiilor din cazierul fiscal

 

Guvernul a modificat, marti, Ordonanta 75/2001 privind cazierul fiscal, stabilind reducerea termenului de radiere pentru contraventii de la 5 ani la un an si introducerea a trei noi contraventii.

 

Pana acum, toate faptele inscrise in cazierul fiscal erau radiate la 5 ani. De aici incolo insa, infractiunile, considerate fapte de o gravitate deosebita, vor fi radiate tot dupa 5 ani, dar contraventiile vor fi radiate dupa un an, a anuntat la finalul sedintei Dan Lazar, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Oficialul MFP a dat ca exemplu cazul unei firme care era declarata inactiva deoarece contabilul nu a depus o declaratie de impunere pentru un anumit impozit, inactivitate care era trecuta in cazierul fiscal, subliniind ca nu era normal un termen de cinci ani de la momentul reactivarii pana la cel al reluarii activitatii, pentru o fapta minora.

Totodata, in cazierul fiscal, au fost introduse trei noi contraventii – neretinerea impozitelor cu stopaj la sursa, neprezentarea de catre contribuabil a bunurilor impozabile in vederea calcularii impozitului de catre Fisc, precum si retinerea si nevarsarea unor categorii de impozite si taxe cu stopaj la sursa, atunci cand nu constituie infractiune.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.