Guvernul se va angaja in fata FMI pentru un deficit bugetar sub 7% din PIB

Deficitul bugetar va fi mentinut sub 7% din Produsul Intern Brut, s-a angajat Guvernul, in scrisoarea de intentie la acordul stand-by incheiat cu Fondul Monetar International, ale carei puncte centrale sunt masurile anuntate de presedintele Traian Basescu.

\”Romania va mentine deficitul bugetar sub 7%, premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, lucreaza la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand-by incheiat cu Fondul Monetar International, pe baza masurilor anuntate de presedintele Basescu\”, a anuntat, vineri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a precizat ca masurile prezentate de seful statului \”stopeaza, practic, cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestora\”. Ioana Muntean a mai informat, printr-un comunicat, ca Guvernul \”elaboreaza un plan de prioritizare a investitiilor publice, in vederea sustinerii activitatii economice, si de achitare a datoriilor restante catre firme\”.

Scrisoarea de intentie urmeaza sa fie adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului. Pana atunci, premierul Emil Boc se va intalni, sambata, cu delegatia FMI aflata de cateva zile la Bucuresti, pentru cea de a patra revizuire a Acordului stand-by. Romania trebuie sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 6,7 – 6,8% din PIB.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.