GXO testează un sistem robotizat de sortare 3D – premieră în Europa

GXO testează cu succes un sistem robotizat de sortare 3D, o premieră în industria europeană. Soluția robotizată modulară și scalabilă reduce erorile de sortare, crește de 3 ori randamentul și îmbunătățește eficiența și trasabilitatea comenzilor.

Instalarea experimentală anticipează o desfășurare mai amplă a acestei tehnologii la fața locului.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

GXO Logistics  Inc. (NYSE: GXO), cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume, a anunțat, în 12 iulie,  implementarea cu succes a roboților GRS (Global Robotics Services) într-un sistem de sortare 3D. Instalarea din Stradella, Italia, prima de acest tip din Europa, ilustrează poziția de lider al companiei în domeniul tehnologiei.

Alessandro Renzo, director general, Italia și Elveția, GXO: „GXO a investit într-un program-pilot care utilizează tehnologia de sortare robotizată pentru a crește productivitatea, acuratețea și eficiența operațională pentru unul dintre clienții noștri importanți din industria modei. Căutăm și testăm în mod constant tehnologii inovatoare pentru a răspunde nevoilor în evoluție rapidă ale clienților noștri și ne așteptăm ca un test de succes să conducă la o instalare mai amplă în acest loc.”

Soluția de sortare robotizată de la GRS (Global Robotics Services) poate fi implementată rapid și ușor – de obicei în câteva săptămâni, spre deosebire de lunile necesare pentru tehnologiile alternative de sortare. Modelul de robotică ca serviciu, sau RaaS, face din această soluție un instrument eficient pentru gestionarea vârfurilor de activitate, cum ar fi în timpul sezonului de vârf al sărbătorilor, și reduce în mod dramatic nevoia de cheltuieli de capital a clienților și termenele lungi de execuție necesare pentru alte soluții. În prezent, GXO exploatează cu succes această tehnologie într-o instalație ultramodernă din SUA.

Programul-pilot de 30 de zile a avut loc la o locație GXO din Stradella, Italia, care găzduiește o platformă de comerț electronic. Instalarea a durat doar o săptămână, iar mai mult de o duzină de roboți de sortare 3D au fost programați să alimenteze 30 de cărucioare cu peste 450 de containere de destinație. Roboții au atins un randament de 1.200 de unități pe oră – de peste 3 ori mai mare decât cel al soluției anterioare – și ar putea fi redimensionați în continuare pentru a atinge un randament semnificativ mai mare. De asemenea, proiectul pilot a optimizat orele de muncă legate de procesul de sortare, a redus erorile de sortare și a crescut trasabilitatea comenzilor.

GXO proiectează și operează cele mai avansate soluții de depozitare din lume. Tehnologia reprezintă un avantaj competitiv esențial pentru GXO, permițându-i să adauge valoare operațiunilor end-to-end ale clienților săi în ceea ce privește costurile, eficiența, precizia și impactul asupra mediului. GXO este lider în industrie în ceea ce privește automatizarea, generând aproximativ 30% din veniturile sale din soluții automatizate, față de media industriei de 8%. În primul trimestru al anului 2023, GXO a stabilit un nou record în ceea ce privește implementarea tehnologiei operaționale, crescând totalul soluțiilor tehnice și automatizate cu 64% de la an la an.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.