H.Essers și-a extins complexul logistic din București

H.Essers și-a extins cu încă 10.000 m² complexul logistic din București pentru produse farmaceutice și chimice. 

Iată precizările, în ciomunicatul transmis ZIUA CARGO:

H.Essers și-a deschis prima clădire pentru produse chimice și farmaceutice în zona București în 2013. De atunci, grupul a construit câte o clădire suplimentară la fiecare doi ani. Complexul a crescut la 60.000 m², din care 10.000 m² au fost dați în folosință în luna mai. La fel ca depozitele existente, noua clădire respectă cele mai stricte cerințe. Complexul este destinat depozitării așa-numitelor mărfuri „high-Seveso” (substanțe foarte periculoase).

„În România, multe produse chimice sunt și astăzi stocate în depozite convenționale. Datorită expertizei noastre, suntem capabili să ne îndeplinim aici rolul de specialist”, spune Jeroen Fabry, care s-a relocat în România în 2007 pentru a extinde activitățile logistice ale H.Essers.

Potrivit managerului de comunicare, Bob Van Steenweghen, succesul grupului Genk în România se datorează parțial faptului că poate oferi spații certificate Seveso. „Există o nevoie în creștere de depozite care îndeplinesc condiții stricte de conformitate. Cererea pentru un partener logistic certificat pentru produse chimice și farmaceutice este enormă. Acest lucru dă un impuls activităților noastre în aceste sectoare, în special în industria chimică”, spune el.

Deficit în piață

„H.Essers a ales să meargă dincolo de a se conforma cu legislația locală pentru depozitarea produselor foarte inflamabile. Noi nu lucrăm la un simplu minim, ci mai degrabă vizăm siguranța 100%. Mai puțin de atât nu este suficient de bun pentru noi”, spune Fabry.

Potrivit acestuia, deficitul din piață a adus multe oportunități excelente. Cererea pentru aceste servicii este mare și grupul poate oferi spațiu mai mult decât suficient. A făcut acest lucru prin extinderea sistematică a complexului din București, pe măsură ce a crescut și cererea. „În România avem și o filială în Oradea unde, acum doi ani, s-au adăugat 8.000 m² de spații de depozitare și anul trecut întregul complex de birouri de 2.000 m² a fost renovat”, afirmă Fabry.

România are un scor slab

Cererea mare pentru depozite certificate în România se datorează parțial faptului că țara are o cultură modestă a siguranței. Potrivit Romania-Insider, acest fapt reiese evident din informațiile din Schimbul de Date Etice ale Furnizorilor (SEDEX). Aceasta este o bază de date logistice online care ajută companiile să identifice riscurile etice. Romania-Insider a publicat un raport care arată că fabricile din România au cele mai slabe standarde de securitate la incendiu din lume.

Acest raport independent arată că în România 33,2% din cazurile de neconformitate cu standardele de sănătate și securitate sunt legate de securitatea la incendiu. Acesta este cel mai mare procent dintre toate țările lumii. România este urmată de Portugalia (25%), Statele Unite (24%), Republica Cehă (22,7%) și Italia (20,1%).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.