Hödlmayr Logistics România începe cu optimism toamna

După câteva luni dramatice, în care efectele pandemiei de coronavirus au fost puternic resimțite, industria auto începe să-și revină treptat. Filiala Hödlmayr din Bascov, Hödlmayr Logistics Romania, privește cu optimism spre această toamnă. Reacțiile rapide și, în consecință, luarea măsurilor necesare sunt motivele pentru care experții auto estimează că până la sfârșitul anului 2020, piața se va stabiliza la cca. 70% din volumul anului precedent, se arată în comunicatul transmis ZIUA CARGO.

Iată și celelalte precizări:

Pentru a transpune sloganul „Întotdeauna cu un pas înainte”, chiar și în aceste vremuri dificile, Hödlmayr Logistics Romania a implementat conexiunea feroviară, acum, direct la sediul filialei. 

„În calitate de angajator, ne-am numărat printre companiile care au accesat programul de asistență financiară destinat protecției angajaților. De asemenea, am implementat un program de telemuncă pentru majoritatea angajaților și am luat toate măsurile de siguranță recomandate de autorități. Managementul contactului cu vizitatori externi este și el clar reglementat. Prioritatea noastră este aceea de a asigura cel mai bun nivel de protecție pentru toți cei implicați“, așa rezumă Tamer Sen, director general al Hödlmayr Logistics Romania, aceste ultime câteva luni și completează: „Prima jumătate a acestui an a fost puternic afectată de Covid-19, iar revenirea pieței a avut loc într-o perioadă în mod normal foarte volatilă, și anume perioada de vară. Dacă toamna nu va aduce alte evenimente neprevăzute, putem pleca de la premisa că și piața își va reveni.“

Conexiune feroviară proprie în Bascov

Soluțiile logistice care, pe de o parte, asigură un transfer facil și, pe de altă parte, îndeplinesc obiectivele climatice, au fost întotdeauna în centrul atenției pentru Hödlmayr. De aceea Grupul Hödlmayr investește continuu în transportul feroviar.

În rolul său de specialist în logistica multimodală a vehiculelor, Hödlmayr conectează și optimizează utilizarea tuturor mijloacelor de transport.  De puțin timp, Hödlmayr Logistics Romania dispune de o conexiune feroviară proprie, direct la sediul filialei, astfel săptămânal pot fi încărcate aici peste 1.500 vehicule. În special, cele două fabrici de mașini din apropiere beneficiază de amplasarea geografică bună a legăturii feroviare.

Tamer Sen

„Suntem convinși că, pe termen mediu, site-ul nostru va deveni un veritabil hub internațional, de unde pot fi distribuite mașini spre vest și spre est“, declară Tamer Sen. 

Hödlmayr Logistics Romania

Hödlmayr Logistics Romania este a doua companie de logistică de transport auto din România, numărând în prezent  peste 200 de angajați. Flota de vehicule este compusă din peste 100 transportoare speciale. Locația din Bascov include o capacitate de garare pentru cca. 3.000 vehicule și asigură  – pe lângă soluțiile de transport și numeroase lucrări de service și de îmbunătățire și asigurare a calității. Cifra de afaceri a filialei Hödlmayr s-a ridicat în anul 2019 la 33 milioane de Euro, în creștere cu aproximativ 30% comparativ cu 2018.

Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG este o companie de familie cu activitate internațională din  Schwertberg (Austria) specializată în logistica transporturilor auto. Compania s-a specializat pentru întregul lanț de aprovizionare – de la preluarea vehiculelor din fabrică  portul de intrare, până la livrarea către dealerii auto / proprietarii de flote. Se livrează anual  cca. 1,75 milioane vehicule. Hödlmayr International AG și filialele sale din 16 țări  însumează 2.000 de angajați. În total, grupul dispune de peste 800 de transportoare auto speciale, 15 sisteme de transport cu tren bloc și o suprafață de depozitare pentru cca. 55.000 vehicule. Cifra de afaceri a societății s-a ridicat în anul precedent la 300 milioane de Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.