Hotarari adoptate de Consiliul Local Sector 4

Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat in unanimitate, in sedinta de joi, 25 februarie, mai multe proiecte importante pentru cetateni, printre care enumeram contractarea unui imprumut pentru investitii in reteaua scolara si unele masuri de protectie sociala.

Cei 27 de consilieri au aprobat contractarea unei linii rambursabile de finantare, in valoare totala de 500 de miliarde de lei vechi, care va permite demararea unui program de investitii la nivelul Administratiei Scolilor, Liceelor si Gradinitelor Sector 4. Acesta include construirea unui nou corp al Liceului “Petru Rares”, in locul celui retrocedat fostilor proprietari. Decizia consilierilor a fost justificata de faptul ca actualii proprietari percepeau chirie pentru a permite desfasurarea activitatilor scolare, costuri care grevau bugetul local si prejudiciau buzunarul contribuabililor din Sectorul 4. „In loc sa platim chirie in fiecare luna, mai bine construim din temelii, pentru copii nostri, o cladire la standarde europene, cu dotari moderne, care se va afla in proprietatea Consiliului Local”, a argumentat edilul Cristian Popescu-Piedone. Programul de investitii va permite si realizarea a sase sisteme de invatamant after school, precum si amenajarea de terenuri, sali de sport si bazine de inot in cadrul scolilor generale nr. 36, 74, 96, 102, 119, 190.

Consilierii locali au fost de acord, totodata, cu scutirea totala de la plata impozitului pe cladiri si terenuri a persoanelor care beneficiaza de ajutor social, precum si de reducerea la jumatate a acestor dari pentru persoanele cu venituri lunare pe membru de familie mai mici decat salariul minim brut pe economie. Tot in planul masurilor de protectie sociala a fost adoptata o hotarare care prevede scutirea de la plata impozitului pe cladiri a Asociatiei „Ateliere Protejate” si a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sector 4, in cadrul acestora desfasurandu-si activitatea persoane cu dizabilitati si persoane varstnice cu venituri reduse. In fine, a fost adoptata o hotarare prin care varstnicii care necesita servicii specializate de ingrijire la domiciliu (circa 5% din totalul de 70.000 de pensionari din Sectorul 4) vor primi asistenta socio-medicala complexa. Este vorba despre servicii de ingrijire a persoanei, de prevenire a marginalizarii sociale, de sprijin pentru reintegrarea sociala, de consiliere juridica si administrativa pentru plata unor servicii si obligatii curente.

80 de concedieri la ADP

La sedinta de consiliu, primarul Cristian Popescu a atras atentia asupra problemei iminentelor concedieri de la ADPP Sector 4 si a cerut gasirea unor solutii pentru viitorii disponibilizati. Daca e sa facem un scurt istoric, contractul incheiat intre Administratia Domeniului Public (privatizata in urma cu mai multi ani) si Primaria Sectorului 4 expira in noiembrie 2010. Societatea nu dispune nici de utilajele necesare pentru castigarea unei licitatii privind asigurarea serviciilor de salubrizare si nici de timpul necesar unei retehnologizari. In aceste conditii, urmatoarea luna va aduce 80 de concedieri la ADPP 4, care se va rezuma anul acesta sa execute numai lucrari de intretinere. „Rog initierea unui dialog cu actionariatul privat al ADPP 4, astfel incat sa reducem potentialul conflictual si, poate, sa reusim chiar dezamorsarea situatiei. Ma ingrijoreaza aspectul social, situatia oamenilor care isi vor pierde locurile de munca, in aceeasi masura in care ma preocupa incheierea corecta a raporturilor contractuale dintre Consiliul Local Sector 4 si actionariatul privat”, le-a spus Cristian Popescu consilierilor locali.

39.270 lei ajutoare de urgenta

In lunile ianuarie si februarie, 26 de familii cu situatii deosebite au primit, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4, ajutoare de urgenta in valoare totala de 39.270 lei, sprijin acordat in scopul prevenirii si combaterii marginalizarii sociale. Familiile beneficiare figurau cu restante la plata utilitatilor de stricta necesitate (apa, energie electrica, gaze naturale, termoficare etc). In acelasi timp, la solicitarea unei asociatii de proprietari de pe raza Sectorului 4, a fost acordat sprijin financiar unei familii ce risca evacuarea din locuinta din cauza restantelor acumulate la plata intretinerii. Persoanele care se confrunta cu situatii deosebite pot solicita DGASPC ajutor de urgenta, informatii suplimentare putand fi obtinute la sediul institutiei din Sos. Oltenitei nr. 252-254 sau la tel. 0372.756.313 sau 0372.756.314.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.