Încă 250 de tramvaie noi în București

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, în 29 iunie, un studiu de oportunitate pentru achiziționarea a 250 de tramvaie, în plus față de cele 100 contractate de la Astra Arad, dintre care au fost livrate 40, până în prezent.

Studiul de oportunitate recomandă achiziţionarea a 100 de tramvaie din gama de 27 de metri (dintre care 10 bidirecţionale), 100 de tramvaie din gama de 36 de metri unidirecţionale şi 50 de tramvaie din gama de 45 de metri.  

Documentul a fost elaborat de o echipă mixtă formată din experţi din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti Ilfov (ADI-TPBI), în baza informaţiilor furnizate de către Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 836,5 milioane de euro, (peste 4,1 miliarde de lei, fără TVA, iar ca posibile surse de finanţare nerambursabile au fost identificate PNRR şi POR 2021-2027. „Sunt optimist că vom găsi finanțarea din fonduri europene și din împrumuturi. Mulțumesc ADI-ului de transport și STB-ului pentru studiu”, a declarant primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.