Începe modernizarea a 11,5 km din Centura București

În 4 mai a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare (lărgire la 4 benzi) a încă 11,5 km din centura rutieră a Bucureștiului, informează CNAIR.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

„Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional”, precizează CNAIR.

Valoarea contractului semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi este de 235, 75 milioane de lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat.

Durata contractului este de 75 de luni și cuprinde: 15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor.

De astăzi începe să curgă termenul contractual de 15 luni pentru modernizarea acestui sector din Centura București. Nu mai vrem întârzieri, iar ambitia noastră este să închidem inelul Capitalei la patru benzi, astfel încât să eliminăm blocajele în trafic. CNAIR are toată deschiderea față de constructori și vă asigur că lucrările executate vor fi plătite foarte rapid, încercăm astfel să accelerăm ritmul în șantiere, constructorii pe partea de executie, noi pe partea de plăți”, a declarat Ovidiu Barbier, directorul general adjunct al CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.