Incepe modernizarea soselei Iancului


 

Primarul Neculai Ontanu a semnat avizul pentru modernizarea soselei Iancului din Sectorul 2 al Capitalei, proiect ce prevede refacerea infrastructurii si a carosabilului, a trotuarelor si parcajelor la sol, precum si a pistelor pentru biciclisti si modernizarea liniilor tramvaielor 46 si 55.

 

De asemenea, se vor executa lucrari de amenajare peisagistica si spatii verzi prin plantarea de arbori si arbusti, completarea plantatiilor de aliniament si inlocuirea vegetatiei batrane sau bolnave. Se are in vedere si amplasarea de mobilier urban pe intregul traseu, fiind prevazute adaposturi pentru calatori in toate statiile liniilor de transport in comun, montarea de panouri de informare, chioscuri de vanzare a biletelor, de presa si flori, toalete publice, banci, jardiniere si cosuri de gunoi.

Calea de rulare a tramvaiului va fi carosabila si va permite accesul autobuzelor care vor opri in aceleasi statii, fapt ce va permite desfiintarea benzii marginale destinate mijloacelor in comun. Zona de tramvai va fi denivelata fata de carosabil cu circa 15 cm, fiind separata cu borduri de delimitare.

Pistele de biciclete vor fi amplasate pe ambele parti ale soselei si, in functie de particularitatile terenului, vor fi atat pe trotuare, cat si pe carosabil, unde se va crea un culoar special separat de sosea prin montarea de separatori. In zonele de interes pentru biciclisti vor fi amplasate spatii speciale pentru parcarea acestora.

Investitia va fi realizata de Primaria Municipiului Bucuresti, iar executia lucrarilor va incepe in aceasta toamna.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.