Incepe montarea acoperisului la Stadionul “Lia Manoliu”

 

Primarul general Sorin Oprescu a anuntat vineri, la inspectarea lucrarilor de construire ale Stadionului National \”Lia Manoliu”, ca luni va incepe montarea acoperisului, operatiune care va dura circa 3 saptamani. Cat despre termenul de dare in folosinta a arenei, edilul a promis ca acesta va fi respectat, in ciuda faptului ca fonduri importante i-au fost taiate de Consiliul General, la aprobarea bugetului pe 2011. El sustine ca nu a dublat pretul stadionului, dar ca ar mai avea nevoie de 300 de milioane de lei, bani pe care se va duce sa ii ceara premierului Emil Boc.

 

“In prezent, se pregateste montarea acoperisului retractabil, urmand ca operatiunea, care va dura trei saptamani, sa inceapa luni, 14 martie. Aceasta reprezinta ultima etapa din constructia stadionului. In acelasi timp se lucreaza si la infrastructura zonei adiacente stadionului. Ultimul element care mai ramane de executat il reprezinta montarea gazonului, cu instalatiile aferente – drenaj si sistem de incalzire. Acest lucru se va intampla in luna mai. In luna august, asa cum am promis, stadionul va fi gata. Indiferent de situatiile financiare existente in prezent, stadionul va fi finalizat la termen\” a precizat Sorin Oprescu.

La randul sau, Stefan Monus, seful santierului, a spus ca lucrarile la stadion sunt 95% incheiate, si a dat detalii despre montarea acoperisului. \”Marti, structura de rezistenta va fi ridicata la aproximativ 20 de metri inaltime, dupa care se vor monta stalpii din interior si tot sistemul de iluminat. Cubul video va fi ridicat ulterior\”, a explicat el.

Reamintim ca, in august, este programat meciul inaugural de fotbal Romania-Argentina. Contractul privind organizarea partidei a fost semnat, iar prima transa de bani a fost deja virata, anunta, in ianuarie, Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.