Început de an promiţător pentru Aeroportul Internaţional Timişoara

aeroport timisoaraTraficul de la Aeroportul Internaţional Timişoara se menţine în creştere şi în prima lună a acestui an, atât la pasageri, cât și la mărfurile cargo.

Astfel, 113.023 de pasageri au ales să zboare cu avionul în ianuarie, cu 75% mai mulți față de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 64.614 pasageri.

Totodată, dacă în cursul lunii ianuarie 2016 au decolat şi au aterizat 866 de curse aeriene, numărul acestora a crescut acum cu 61%, iar companiile aeriene au operat 1.397 zboruri.

De asemenea, gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri – media pe aeronavă în ianuarie anul trecut.

Şi traficul cargo este în creştere, de la 289 de tone transportate în ianuarie 2016, în prima lună a acestui an au fost înregistrate 336 tone, în creştere cu 16%.

Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent, deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de  vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Destinaţiile favorite au rămas şi în luna ianuarie metropolele Bucureşti, Londra şi Munchen.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.