Inchisoare cu executare pentru politisti, instructori si candidati, in dosarul permiselor auto

Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au condamnat, vineri, la pedepse intre 4 si 6 ani de inchisoare cu executare pe cei 4 politisti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor trimisi in judecata in martie in dosarul permiselor auto ilegale. Totodata, 37 de instructori auto si candidati pentru obtinerea permisului de conducere au primit de la 2 la 4 ani de inchisoare cu executare, iar altii – inchisoare cu suspendare sau amenzi administrative. Doar 3 inculpati au fost achitati.

In cazul politistilor condamnati este vorba despre subofiterii Florentin Gheorghe (4 ani de inchisoare), Nicolae Gheorghe (6 ani si 6 luni), Ilie Iulica Dan (4 ani si 6 luni) si Viorel Briceag (5 ani si 6 luni). Cei 3 inculpati achitati sunt Catalin Milea, Diana Bonea si Nicoleta Stoica.

Reamintim ca, in martie, procurorii Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti au trimis in judecata 44 de inculpati (4 subofiteri de politie, 18 instructori auto, elevi/candidati pentru obtinerea permisului de conducere auto si alte persoane) pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie (trafic de influenta, cumparare de influenta, dare si luare de mita) si marturie mincinoasa.

Infractiunile au fost comise in perioada iunie – decembrie 2010. Concret, in schimbul unor sume de bani, instructorii auto si lucratorii de politie realizau obtinerea frauduloasa a permiselor de conducere auto de catre candidatii la examenul auto (proba practica).

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.