Incident cu o aeronavă Ryanair pe Otopeni

O aeronavă a companiei Ryanair a lovit, marți, o baliză la aterizarea pe Aeroportul “Henri Coandă” Otopeni, dar s-a oprit în siguranță pe suprafața betonată a pistei. O anchetă a fost demarată de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).

Este vorba despre un avion Boeing 738 care venea de la Berlin.  După aterizare, aeronava a întors imediat și a continuat rulajul până la poziția de parcare, unde toți pasagerii au fost debarcați în deplină siguranță, potrivitunui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

“Astăzi, la ora 10:37, la Aeroportul Henri Coandă, o aeronavă Boeing 738, aparținând companiei Ryanair, care efectua zborul Berlin — București, după aterizarea pe pista nr. 2 (26R-08L) a depășit pragul fizic 08L oprindu-se în siguranță pe suprafața betonată a pistei. Aeronava a întors imediat și a continuat rulajul până la poziția de parcare”, precizează CNAB.

La bordul avionului se aflau 183 de pasageri și membrii echipajului, care au fost debarcați în deplină siguranță.

“Nicio persoană nu a avut de suferit și nu s-au înregistrat pagube materiale. Aeronava se află în acest moment la poziția de parcare”, se menționează în comunicatul CNAB.

În urma acestui incident aviatic, o echipă a Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a demarat investigațiile, conform reglementărilor în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.