Investitiile in constructii relanseaza economia din Sectorul 2

 

La numai cateva zile de la trecerea in noul an, primarul Neculai Ontanu a semnat deja o autorizatie de construire pentru o cladire de birouri cu 5 niveluri la subsol, parter si 13 etaje. Edilul Sectorului 2 al Capitalei spera ca inceperea lucrarilor de constructii va duce la relansarea economica a acestui sector, iar atragerea fortei de munca diversificata pe specializari va reduce numarul persoanelor care pot intra in perioada de risc social si ar fi nevoite sa apeleze la ajutor din partea primariei. De asemenea, numarul firmelor ce pot intra in faliment va scadea si, nu in ultimul rand, bugetul local al Sectorului 2 va incasa sume frumusele din taxele si impozitele percepute societatilor de constructii care deruleaza asemenea lucrari.

Noua cladire de birouri va fi construita pe un teren in suprafata de 7.671 mp din strada Barbu Vacarescu nr. 102 si va avea urmatoarele functiuni:

* 5 subsoluri, unde fiecare nivel va fi destinat spatiilor tehnice, adaposturilor ALA, toate cu o capacitate de 874 de persoane, si parcari cu un total de 759 de unitati, pentru autovehiculele personalului si vizitatorilor acestuia;

* 12 etaje destinate birourilor de firme;

* etajul 13 este destinat spatiilor tehnice.

Durata de executie a investitiei este de 24 de luni, iar taxa de autorizare achitata deja catre Primaria Sectorului 2 este de 437.975 lei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.