Licitația pentru 100 de autobuze electrice în București continuă

Licitația pentru achiziționarea de către Primăria Municipiului București (PMB) a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora continuă, după ce a fost respunsă de CNSC o contestație.

Preciările primarului general Nicușor Dan:

„Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, ca nefondată, contestația formulată de Otokar Europe Filiala București. Ofertanții se pot înscrie la această licitație, până pe data de 28 iulie.

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Conform caietului de sarcini, publicat în SEAP, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.