Licitația PMB pentru 100 de autobuze electrice, reluată

Primăria Capitalei a reluat licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, după ce a anulat prima procedură, la mijlocul lunii decembrie 2019, pe motiv că cele două oferte depuse de Asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) – SILEO GmbH (Germania) și New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China) au fost „inacceptabile şi/sau neconforme”, potrivit site-ului Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SICAP).

În noul anunţ postat pe SICAP se arată că Primăria Municipiului București vizează achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, cu autonomie de minimum 230 km şi cu infrastructura de încărcare necesară acestora.

Valoarea totală estimată a contractului este de 219.571.200 lei.

Autobuzele trebuie să fie din gama 12 m, cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, precum și cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Vehiculele trebuie prevăzute cu trapă (rampă) mecanică, rabatabilă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi cu sistem de protecţie împotriva plecării autobuzului cu trapa deschisă. Furnizorul va trebui să asigure activităţi de service, de remediere a defecţiunilor, să furnizeze ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanţie, precum şi să asigure instruirea personalului.

La evaluarea ofertelor, componenta financiară va reprezenta 60%, puterea specifică instalată pentru tracţiune – 3% , raportul dintre masa utilă şi masa proprie – 2%, consumul specific de energie electrică – 7%, nivelul de zgomot măsurat în exterior – 1,5%, nivelul de zgomot măsurat în interior – 1,5%, confortul termic în salonul pentru pasageri – 2%, eficienţa sistemului de climatizare cu aer condiţionat pe timp de vară – 2%, capacitatea de transport – 8%, capabilitatea ofertantului de a livra în primul an de contract – 7%, coeficientul de disponibilitate peste 95% (numărul de autobuze electrice disponibile să circule zilnic, ţinându-se cont de autobuzele electrice imobilizate într-o zi din motive tehnice) – 6%.

Media cifrei de afaceri anuale a ofertanţilor pe ultimii trei ani trebuie să fie de minimum de 66.187.500 lei. De asemenea, aceştia trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au furnizat produse similare cu cele care fac obiectul achiziţiei la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de cel puţin 39.000.000 lei.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 23 aprilie.

Livrarea unui număr mai mic de 20 de autobuze electrice în primul an după semnarea contractului face ca oferta să devină neconformă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.