Licitație pentru modernizarea gărilor Beclean pe Someş şi Dej

Sucursala Regională CF Cluj  a lansat, în 23 august, licitaţia pentru modernizarea clădirilor din staţiile feroviare de călători Beclean pe Someş şi Dej Călători, investiţie estimată la maximum 78 milioane de lei, fără TVA.

Licitaţia vizează elaborarea proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor, în termen de 29 de luni. Valorile financiare estimate pentru fiecare staţie CF sunt: între 39,757 milioane de lei și 43,047 milioane de lei, fără TVA, pentru Beclean pe Someş; între 32,243 milioane de lei și 34,988 milioane de lei, fără TVA, pentru Dej Călători.

Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi şi de la bugetul de stat.

Vor fi executate următoarele lucrări principale: clădire nouă pentru călători în staţia Beclean pe Someş; clădire modernizată în staţia Dej Călători; spaţii interioare moderne cu săli de aşteptare, case de bilete, spaţii speciale cu destinaţia Mama şi copilul, spaţii comerciale; modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi; modernizarea peroanelor de la linia 2 în staţia Beclean pe Someş, respectiv de la linia 1 pentru staţia Dej Călători, marcaje direcţionale (colorate şi tactile) pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio şi electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, reţea Wi-Fi etc.; parcare auto şi rastele pentru biciclete; spaţii pentru activitate feroviară; modernizarea instalaţiilor de telecomunicaţii, siguranţa circulaţiei; reamenajarea spaţiilor verzi.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 septembrie 2023, cu deschiderea ofertelor în aceeaşi zi, la ora 15:00.

CFR SA a lansat, de la începutul acestui an, licitaţii în valoare totală de 634,66 milioane lei, prin Programul Transporturi (PT), pentru modernizarea clădirilor de călători din opt gări, respectiv Gara de Nord (etapa I), Sinaia, Buşteni, Videle, Ploieşti Vest – aflate pe raza SRCF Bucureşti, Paşcani, aflată pe raza SRCF Iaşi, iaracum şi Beclean pe Someş şi Dej Călători, aflate pe raza SRCF Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.