Linie directă de autobuz între Gara Brașov și baza pârtiilor din Poiană

Iubitorii sporturilor de iarnă care aleg să meargă cu Trenurile Zăpezii la Braşov vor putea folosi, începând din 18 ianuarie, linia 100 de autobuz – Poiana Expres, pentru a ajunge de la gară la baza pârtiilor din Poiana Brașov.

Concret, Primăria Brașov a prelungit traseul autobuzelor de pe linia 100 până la Gara Brașov. Programul de circulaţie a autobuzelor de pe această linie este adaptat sosirilor şi plecărilor trenurilor din direcţia Bucureşti-Ploieşti, zona din care vin majoritatea turiştilor. Costul călătoriei este de 6 lei și se poate plăti atât la casele de bilete din stațiile de autobuz, cât și electronic prin aplicația 24 Pay.

Allen Coliban, primarul municipiului Brașov: „Vom continua discuțiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea călătorilor să achiziționeze biletele pentru linia 100 odată cu achiziționarea biletului de tren. Până atunci, pe lângă posibilitatea cumpărării biletelor de la casele de bilete din stații, călătorii vor putea plăti și prin aplicația 24 Pay. Introducerea Liniei 100 este o veste bună și pentru brașoveni, care nu vor mai fi nevoiți să meargă până în Livadă ca să urce în Poiană, pentru că pe lângă stația de la gară va fi o stație intermediară și la Camera de Comerț, astfel încât și brașovenilor le va fi mai ușor să ajungă pe pârtiile din Postăvarul. Vă invit pe toți, turiști și brașoveni deopotrivă, să utilizați această linie de transport, pentru a vă putea bucura de cel mai atractiv domeniu schiabil din România”.

Plecările liniei 100 din gară sunt programate, în fiecare zi, la orele: 8.55, 9.45, 10.25, 10.40, 12.00, 15.10, 15.40, 16.00 și 16.40.

Plecările acestei linii din stația de la telegondolă și telecabina Kanzel sunt programate, zilnic, la orele: 9.40, 10.30, 11.10, 11.25, 12.45, 15.55, 16.25, 16.45 și 17.45.

Acest program a fost gândit pentru a asigura accesul spre Poiana Brașov, inclusiv al turiștilor care vor să se cazeze în stațiune.

Stațiile pe traseul gară-telegondolă/telecabină sunt următoarele: Gara Brașov, peronul 1 (cel mai apropiat de gară, unde opresc și liniile 29 și 40), Camera de Comerț – Livada Poștei – Bellevue Residence – Warthe – Facultativă – Facultativă 2 – Poiana de jos – Poiana Brașov (parcarea mare) – Telecabina Kanzel/telegondola Postăvarul.

Pe traseul Poiana Brașov-gară, autobuzele vor opri în următoarele stații: Telecabină – Poiana Brașov – Poiana de jos – Facultativă 2 – Facultativă – Warthe – Bellevue Residence – Livada Poștei – Hidro A – Gara Brașov.

Au fost deschise și pârtiile Sulinar, Drumul Roșu și breteaua de legătură care leagă Drumul Roșu cu pârtia Bradul. Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie are aproximativ 50 de cm, iar pe cele din zona inferioară stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de cm, condițiile de schi fiind la fel de bune. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, oferă condiții optime pentru învățarea sporturilor de iarnă.

Durata scurtă a călătoriei cu Trenurile Zăpezii de 2 ore, respecitv 2 ore și 20 de minute dinspre Capitală spre Brașov, și invers, combinată cu oferta de transport cu autobuzul reprezintă o alternativă rapidă și verde la aglomerația din traficul rutier de pe Valea Prahovei. 

Până la 28 februarie, CFR Călători acordă reduceri tarifare atractive de 25%, de luni până joi, prin oferta Trenurile Zăpezii, disponibilă la trenurile InterRegio care circulă spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.