Lotul Cheţani-Câmpia Turzii al A3 și DEx12 – tronson 3, gata de Crăciun

Lotul Cheţani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3) și Tronsonul 3 Slatina (Valea Mare)-Colonești al Drumului Expres (DEx12) Craiova-Pitești sunt aproape finalizate și vor fi deschise traficului rutier la sfârșitul săptămânii viitoare, înainte de Crăciun. 

În lungime de 15,7 kilometri, porțiunea din A3 a fost realizată de asocierea Strabag-Geiger cu aproape nouă luni în avans față de termenul prevăzut în contract. După deschiderea acestei secțiuni, se va putea circula pe 113 km de autostradă de la Târgu Mureș (județul Mureș) până la Nădășelu (județul Cluj).

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a mers în vizită de lucru la fața locului, însoțit de premierul Marcel Ciolacu și de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a declarat: „Asocierea de constructori austrieci și germani s-a mobilizat bine: deschiderea circulației pe acest sector (finanțat prin POIM) are loc mai devreme față de termenul contractual, prevăzut pentru 2024. Acest tronson acoperă, în sfârşit, bucata lipsă dintre Târgu Mureş şi Cluj. Va contribui semnificativ inclusiv la fluidizarea circulației în municipiul Turda (județul Cluj), prin scoaterea traficului greu din localitate. Undeva, în septembrie, noi am mai dat drumul unui tronson pe Autostrada Transilvaniei, de la de la Nuşfalău. (…) Probabil că, în seara 21 decembrie, se va da în circulaţie acest tronson”.

Reprezentantul antreprenorului, Radu Cojocaru, a precizat: „CNAIR va convoca comisia de recepţie undeva pe data de 20-21 decembrie şi sperăm o deschidere în trafic săptămâna viitoare la sfârşit. Suntem la un procent de realizare de 97%, au mai rămas doar de anumite tranziţii şi parapete de montat, ultimele retuşuri şi curăţenie în şantier”.

Tot la sfârşitul săptămânii viitoare, mașinile vor putea circula pe tronsonul 3 Slatina (Valea Mare)-Colonești, de circa 32 de kilometri, al DEx12.

„Urmează ca, pe finalul anului, să fie inauguraţi 20 de kilometri din A0, lângă Bucureşti. Astea sunt lucruri bune. Iar în primele luni ale anului viitor, că tot vorbim de compania Strabag, se va finaliza probabil şi descărcarea de la Oradea la A3, care iarăşi este extrem de importantă pentru zona respectivă. Încă o dată felicitări şi sper ca şi la Oradea lucrurile să se înscrie în ceea ce ne-am asumat cu toţi”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a arătat că „lucrurile sunt pe drumul corect” şi că, împreună cu conducerea CNAIR şi-a asumat ca „până la sfârşitul anului viitor să fie daţi în folosinţă la cel puţin 250 kilometri de autostradă şi drum expres”, un lucru pe care îl consideră „absolut realizabil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.