Lucrările la lotul 5 Piteşti-Curtea de Argeş încep la 1 septembrie

Lucrările de construire a lotului 5 Piteşti-Curtea de Argeş al autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti vor începe la 1 septembrie, potrivit ordinului semnat, în 25 august, de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„Tocmai a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Piteşti – Curtea de Argeş al autostrăzii A1. Proiectarea a fost încheiată, intrăm în faza de execuţie. Constructorul este deja mobilizat în teren pentru a porni munca pe cei 30 de km ai şantierului. Este o investiţie complexă, cu o valoare de 1,7 miliarde de lei, ce va cuprinde: 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere, două spaţii de servicii, două parcări de scurtă durată, două centre de coordonare şi întreţinere”, a scris pe Facebook ministrul Drulă.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti. Autostrada va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada A1 este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.