Magistrala 4 de metrou 1 Mai – Parc Bazilescu, gata la 1 iulie

 

Magistrala 4 de metrou, ce va face legatura intre Gara de Nord si Parcul Bazilescu, va fi gata la 1 iulie, cand calatorii vor putea circula si in statiile Pajura si Bazilescu, a anuntat, vineri, Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex. El a inspectat santierul impreuna cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Tot vineri, Metrorex a semnat contractul de executie a statiei si depoului Valea Ialomitei, parte a Magistralei 5 Pantelimon – Universitate – Drumul Taberei, constructorul fiind selectat si pentru Tronsonul Drumul Taberei – Eroilor.

 

“Probele la Magistrala 4 vor incepe pe 15 iunie, iar dupa 1 iulie calatorii vor putea circula in statiile Pajura si Parc Bazilescu\”, a spus Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex. El a anuntat ca investitia a costat 40 de milioane de euro, cu finantare de la Ministerul Transporturilor. Lucrarile de executie a ultimelor doua statii de pe aceasta magistrala au inceput in anii \’85 – \’86, dar au fost abandonate pana in urma cu doi ani, cand au fost reluate de un consortiu romanesc format din companiile Somet – TIAB si Metroul SA.

Ministrul Anca Boagiu i-a laudat pe constructori: \”Ii felicit pe constructori, trei companii romanesti, inclusiv consultantul, pentru ca au aratat ca si romanii pot face lucrari de calitate. Ne vom vedea din nou pe 15 iunie aici, pentru a vedea cum se deruleaza probele pentru darea in folosinta a acestui tronson de metrou”, a spus ea.

Tot vineri, Metrorex a semnat Contractul de executie a lucrarilor la statia si depoul Valea Ialomitei, parte a Magistralei 5 Pantelimon – Universitate – Drumul Taberei, constructorul fiind selectat si pentru Tronsonul Drumul Taberei – Eroilor.

Ministrul Boagiu a anuntat ca Banca Europeana pentru Investitii, care finanteaza cele doua tronsoane, urmeaza sa dea bani si pentru cel de la Eroilor in Cartierul Pantelimon.

Directorul Metrorex a anuntat ca, avand in vedere extinderea retelei de metrou, va achizitiona prin licitatie, in circa un an jumatate, 16 trenuri noi, de 106 milioane euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.