Mai puține construcţii

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele 4 luni ale anului cu 2,7% ca serie brută şi cu 0,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, față de aceeași perioadă din 2017, potrivit datelor prezentate în 14 iunie de Institutul Național de Statistică (INS).

Foto: Jean-Mihai Pâlșu

Pe elemente de structură au avut loc scăderi la construcţii noi cu 6,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 10,2%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,7%. Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 6,9%, respectiv cu 6,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 0,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,6%, respectiv cu 0,3%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%, respectiv cu 7,8%.

Aprilie 2018 comparativ cu martie 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 3,1%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 13,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale cu 14,0% şi la clădirile rezidenţiale cu 4,9%.

Creştere a avut loc la construcţiile inginereşti cu 6,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,4%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 10,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 7,8%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 5,0%.

Aprilie 2018 comparativ cu aprilie 2017

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total, cu 4,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 11,4%. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 17,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 12,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 24,4%. Creşteri au fost la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 4,7%, respectiv cu 3,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,7%. Pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la construcţiile noi cu 8,0%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la lucrările de reparaţii capitale cu 16,1% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 22,1%. Creşteri au fost la la construcţiile inginereşti cu 7,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.