Marea Debarasare, la ultima editie din acest an

 

Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) si cateva companii de colectare a deseurilor organizeaza, vineri si sambata, ultima editie din acest an a programului \”Marea Debarasare\”, in orase dar si pe mai multe trasee prin satele din 35 de judete urmand sa circule masini care sa adune aparate vechi de la cetateni.

Astfel, masinile firmelor de colectare vor trece prin sate din judetele Buzau, Iasi, Timis, Alba, Bistrita Nasaud, Cluj, Vaslui, Harghita, Covasna, Mures, Brasov, Neamt, Ialomita, Bihor, Arges, Hunedoara, Constanta, Braila, Galati, Maramures, Satu Mare, Botosani, Prahova, Dambovita, Vrancea, Ilfov, Dolj, Olt, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Valcea, Teleorman, Gorj si Mehedinti.

Programul \”Marea Debarasare\” a fost initiat de Ministerul Mediului in contextul in care Romania si-a asumat, prin aderarea la Uniunea Europeana, obligatia de a colecta anual patru kilograme de deseuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice pe cap de locuitor, iar anul trecut s-a adunat doar putin peste un sfert din aceasta cantitate. \”La aceasta campanie vor participa toate orasele din Romania, primariile de sector din municipiul Bucuresti, firmele de salubritate, agentiile regionale si locale pentru protectia mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si cetatenii, alaturi de organizatiile colective si colectoare, parteneri oficiali ai Ministerului Mediului si Padurilor in aceasta campanie\”, se arata intr-un comunicat al MMP.

 

Peste 1.800 de kg de deseuri electrice in Sectorul 6

In Bucuresti, fiecare primarie de sector colecteaza deseurile electrice, electrocasnice si electronice (DEEE) prin intermediul firmelor de salubritate cu care au contract. Spre exemplu, in Sectorul 6 actioneaza SC Urban SA, care ridica de la cetateni aparatele de care acestia doresc sa “scape”. Ei pot sa le depuna pe domeniul public, de unde echipajele firmei vor asigura, gratuit, preluarea si depozitarea deseurilor in centrul specializat din Bd. Iuliu Maniu nr. 15. Pentru cazurile care presupun evacuarea unor obiecte voluminoase, gen combine frigorifice, frigidere etc., sau pentru a indica locul unde se afla depozitate deseuri electrice si electronice, cetatenii pot apela tel-verde 0800.881.188 sau nr. de telefon 021.413.91.15.

De actiunile trimestriale de colectare a deseurilor de acest tip, cetatenii sectorului 6 au profitat de a se debarasa de aparatele electrice, electronice si electrocasnice vechi sau uzate. Doar la ultima actiune, din 1 si 2 octombrie, au fost stranse 750 de kg de deseuri electrice si electronice. Cantitatea totala de DEEE colectata in cadrul campaniilor derulate de la inceputul anului, in Sectorul 6, depaseste 1.800 de kg. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.