Marea restructurare: 17 secretari de stat, 2 subsecretari si 35 de subprefecti

 

Guvernul a eliberat din functie, in sedinta de miercuri, 17 secretari de stat, 2 subsecretari si 35 de subprefecti, socotind o economie la bugetul statului de 4,5-5 milioane de euro/an si de 2 milioane de euro pana la sfarsitul lui 2010.

Trebuie precizat ca, din cei 17 secretari de stat, trei au fost transferati la alte ministere, iar subprefectul de Bucuresti Mioara Mantale a devenit inspector guvernamental. Astfel, marea restructurare a administratiei centrale incepe timid, cu doar 54 de posturi, din care 4 “cazuri” deja “rezolvate”, restul de pana la 100.000 de disponibilizari anuntate de Executiv fiind lasate mai spre sfarsitul anului. Potrivit premierului Emil Boc, ministrii au primit ca termen de lucru data de 1 septembrie pentru a prezenta in Guvern noile scheme de personal ale ministerelor, “urmand ca procesul de restructurare sa se incheie pana la 31 decembrie 2010”.

E drept ca posturile de secretar de stat si de subprefect sunt costisitoare, de 110.000 euro/an, respectiv 77.000 euro/an, iar cel de subsecretar de stat de 33.000 euro/an (incluzand si salariile angajatilor cabinetelor acestora, cheltuielile cu deplasarile, combustibilii etc). Prin aceasta restructurare, statul va scapa de povara de a mai plati 2,5 milioane de euro/an subprefectilor restructurati, precum si 2 milioane de euro/an secretarilor de stat si celor 2 subsecretari eliberati din functie.

Iata care sunt acestia:

MINISTERUL ECONOMIEI:

1. Tudor Serban – energie si resurse minerale

2. Maria Parcalabescu – comert exterior

3. Irinel Cristu – IMM-uri mediu de afaceri

MINISTERUL FINANTELOR:

1. Gratiela Iordache

MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE

1. Sorin Munteanu

2. Barna Tanczos (va fi numit la Ministerul Agriculturii)

3. Subsecretar de stat: Ion Sterian

MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE:

1. Danut Apetrei

2. Peter Andrei Haschi

3. Barna Tanczos (eliberat din functie de la Ministerul Dezvoltarii, numit la Ministerul Agriculturii)

MINISTERUL MUNCII:

1. Dumitru-Nicu Cornoiu

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE:

1. Bogdan MAZURU

2. Calin-Radu ANCUTA

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR:

1. Marius Tiberiu Martinescu – Secretar de Stat pentru Reforma Administratiei Publice

2. Chestor de politie Irina Alexe – Secretar de Stat pentru Relatia cu Parlamentul

3 . Liviu Gradinaru – Subsecretar de Stat pentru Comunitatile Locale

4. Eliberarea unui post de secretar de stat de la MAI se va putea face dupa aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

MINISTERUL JUSTITIEI:

1. Rodica Constantinovici – Secretar de stat

MINISTERUL TRANSPORTURILOR:

1. Anton Marin – Secretar de Stat (va fi numit la Ministerul Mediului)

2. Popa Gheorghe – Secretar de Stat

MINISTERUL MEDIULUI:

1. Mircea-Ioan Cotosman

2. Dan Carlan

3. Marin Anton va fi numit secretar de stat (in prezent la Ministerul Transporturilor)

MINISTERUL EDUCATIEI:

1. Secretar de Stat – Baba Catalin Ovidiu (va fi numit secretar de stat in aparatul de lucru al Primului-ministru, in conditiile in care Calin Hintea si-a dat demisia din motive personale).

Sunt 4 ministere la care nu au intervenit modificari intrucat nu aveau decat cate 2 secretari de stat sau chiar 1 secretar de stat.

Ministerele care raman in actuala formula: Ministerul Sanatatii, Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Apararii Nationale, care au cate doi secretari de stat, si Ministerul Culturii, care are un singur secretar de stat.

 

Subprefectii restructurati

Numarul subprefectilor a fost redus de la doua posturi la unul singur in fiecare judet, iar in Bucuresti, la doi subprefecti in loc de trei.

Printre subprefectii eliberati din functie se afla Mioara Mantale (Bucuresti), Kálmán Zoltán (judetul Arges), Sarkady Zsolt Csaba (Bihor), Benedek Kaplar Gabor (Covasna), Petrideanu Calin (Cluj), Stoian Nicolae (Arad), Pop Adrian-Constantin (Olt), Angheluta Cristian (Iasi), Bancila Marius (Brasov), Iustian Mircea-Teodor (Constanta), Nicu Cristian-Costel (Buzau), Birsan Cristian (Salaj), Mungiu Dana (Neamt), Gorun Tiberiu (Gorj), Florea Paul (Galati), Cretuleac Radu (Suceava).

Nistor Mircea a fost mutat din postul de subprefect al judetului Dambovita in cel de inspector guvernamental.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.