Martisor caritabil pentru victimele din Haiti

Actiunea caritabila “Martisor pentru copiii din Haiti”, gandita de minorii din sistemul de protectie sociala al Primariei Sectorului 2 si sustinuta de primarul Neculai Ontanu, a impresionat, miercuri, in prima zi a targului hand made, cateva companii bucurestene. Acestea au sarit sa sprijine initiativa de suflet si au cumparat obiecte in valoare de 3.650 de euro.

Ideea unui targ de martisoare hand made destinat strangerii de fonduri pentru copiii marcati de dezastrul din Haiti i-a miscat pe reprezentantii a trei companii, care au venit in parcul Obor si au achizitionat aproape 4.000 de martisoare pentru a le oferi salariatelor din firma. Cele mai multe au fost cumparate pentru doamnele si domnisoarele de la Petrom – 2.200 de martisoare, 1.200 pentru cele de la Danone si 250 de martisoare pentru reprezentantele sexului frumos de la JTI. Valoarea totala a obiectelor confectionate de copiii aflati in sistemul de protectie sociala al Primariei Sectorului 2 este de 3.650 euro, pretul unui martisor fiind de un euro.

In ciuda ploii reci, micutii au stat la tarabe si au vandut trecatorilor numeroase martisoare si alte obiecte artizanale, invitandu-i sa li se alature in campania umanitara organizata de ei. Printre cei care au achizitionat multe din simbolurile venirii primaverii s-a aflat si Ioana Mihaela Lese, presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, care a dorit sa contribuie la initiativa copiilor din Sectorul 2.

Cu dragoste, de la copiii saraci

Martisoarele hand made sunt insotite de felicitari in care copiii din Sectorul 2 isi explica gestul de a ajuta victimele cutremurului din Haiti: „Suntem un grup de copii din sistemul de protectie sociala al Primariei Sectorului 2, care va ofera in dar, cu ocazia zilei de 1 Martie, un martisor lucrat de mainile noastre pricepute. Am fost profund impresionati de drama copiilor din Haiti, de faptul ca acele cutremure le-au schimbat viata in mod dramatic. Chiar daca suntem mici, am vrut sa-i ajutam in felul nostru pe copiii tristi, ramasi poate fara parinti, fara o casa in care sa se joace sau chiar fara mancare. Sa stiti ca am pus toata dragostea si dibacia noastra atunci cand ne-am straduit sa realizam aceste martisoare! Speram sa va placa foarte mult si sa va poarte NOROC!”.

Dar cine sunt cei impresionati de suferinta copiilor din Haiti? Nimeni altii decat micutii din sapte centre de plasament ale Primariei Sectorului 2 si din centrele de tip after school, cu totii fiind dornici sa-si arate talentul si ingeniozitatea in pregatirea martisoarelor. Sunt puse la bataie 5.500 de martisoare si felicitari. Pentru a acoperi cat mai bine „piata de desfacere”, o parte dintre copii a participat la clubul Seniorilor din parcul Plumbuita la expozitia cu vanzare „Targul Martisoarelor de suflet”.

Fonduri depuse in contul „Habitat for Humanity”

Banii se vor adauga fondurilor stranse in contul deschis de Organizatia Internationala „Habitat for Humanity” – Romania, pentru ridicarea de adaposturi de urgenta, eliberarea cailor de acces si constructia rapida de locuinte tranzitorii in Haiti. “Habitat pentru Umanitate” cauta sa elimine adapostirea saracacioasa si lipsa de adapost din intreaga lume si sa faca din locuirea in conditii decente o problema de constiinta si de actiune perpetua a comunitatilor afectate de aceasta situatie. Organizatia a fost fondata in 1976 in SUA de Millard si Linda Fuller si a revolutionat la nivel mondial conceptele de locuire sociala, de voluntariat si de implicare sociala a comunitatilor locale. La nivel global, Habitat for Humanity International a construit peste 350.000 de locuinte sigure, decente si accesibile. Peste 1,75 milioane de oameni din mai mult de 3.000 de comunitati din 100 de tari din intreaga lume au beneficiat de programele Habitat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.