MDRT construieste la Steaua si Dinamo

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) construieste la complexul sportiv Steaua un bazin de polo, iar la Dinamo un bazin olimpic de inot  si o sala de sport competitionala. Toate cele trei obiective din Bucuresti sunt finantate prin Compania Nationala de Investitii.

“Cele doua bazine de inot au ca termen de executie anul 2012 si sunt singurele proiecte de acest gen realizate in ultimii 20 de ani, iar sala de sport are ca termen de finalizare luna decembrie 2011”, a anuntat ministrul Elena Udrea, afalata marti in inspectie pe santier.

Sala de sport va avea 2.500 de locuri (1.882 locuri fixe si 656 in tribune telescopice) si va costa 35.713.374 lei, cu TVA. Aici vor putea fi practicate mai multe sporturi: handbal, baschet, volei etc.. Sala competitionala va avea subsol, parter, un etaj si trei corpuri de cladire (corp central, corp acces secundar si corp acces principal). Va fi dotata cu cabinet medical si spatii medicina sportiva, spatiu antidoping, sali pentru VIP, protocol, conferinta de presa.  

Bazinul olimpic de inot de la Clubul Dinamo va costa 33.867.766 lei, cu TVA, va fi dotat in conformitate cu normele impuse de federatiile romane de natatie si polo si va permite organizarea si de competitii de polo, precum si de competitii de inot sincron. Investitia se va compune dintr-un bazin de competitie cu dimensiunea 50×25 m, cu o adancime de 2,20 m, si un bazin de antrenament de 25×12,5 m, cu o adancime variabila intre 1,20 si 1,80 m.

Tribuna va avea 800 de locuri, fiind prevazute lifturi speciale pentru persoanele cu handicap locomotor.

Bazinul de polo de la Clubul Steaua va costa 24.557.303 lei, cu TVA, si va corespunde normelor impuse de federatiile romane de natatie si polo. Investitia se compune dintr-un bazin de competitie de 33,33×25 m, cu o adancime de 2,30 m, si dintr-un bazin de antrenament de 25×12,5 m cu o adancime variabila intre 1,20 si 1,60 m. Tribuna va avea 400 de locuri. Cladirea este conceputa pe 3 nivele.

“Cele trei obiective vor asigura un mediu de antrenament adecvat pentru tinerii sportivi si vor oferi spatiu de desfasurare a competitiilor nationale si internationale”, a declarat ministrul Udrea.

Udrea: Samsung este interesata sa construiasca noua polivalenta

Elena Udrea a reafirmat ca Samsung este interesata de finantarea viitoarei sali polivalente din Bucuresti, reprezentantii companiei sud-coreene, care au si o divizie de constructii, urmand sa vina saptamana viitoare la MDRT. “Discutia s-a purtat si in Coreea de Sud, cand am fost acum o luna in vizita. Cei de la Samsung vor veni saptamana viitoare aici si vom incerca sa vedem in ce masura ii putem cointeresa in finantarea construirii arenei sportive. Din momentul in care decidem ca o construim prin parteneriat public-privat si exista minim un partener privat interesat, se deruleaza o procedura publica la care pot participa si alti parteneri privati interesati\”, a explicat ministrul.

Udrea a mai spus ca vrea ca arena sa fie operata de o firma privata. \”Am alocat deja 50 de milioane de euro in urmatorii trei ani pentru a construi aceasta sala din bugetul de stat. Pe de alta parte, am demarat un amplu proces de consultare cu potentialii parteni privati care sa investeasca in construirea acestui obiectiv, pentru ca o astfel de sala polivalenta cum nu exista in Romania, din pacate, trebuie operata ulterior\”, a spus ea.

Ministrul a argumentat ca o eventuala operare de catre stat a salii polivalente ar fi ineficienta, asa cum se intampla la Arena Nationala. \”Uitati ce dezastru este cu operarea stadionului national. Operarea trebuie sa fie privata, pentru a putea fi intretinut, pentru a putea avea succes, si atunci un obiectiv ca acesta trebuie gandit de la inceput dupa principiul operarii de catre o companie care sa aiba ca activitate principala operarea de arene sportive\”, a afirmat ministrul.

Sala de sport multifunctionala care va fi construita in Bucuresti intre patinoarul Flamaropol si Arena Nationala, pe un teren transferat Ministerului Dezvoltarii de Ministerul Educatiei, va avea 16.000 de locuri si va costa 260 de milioane de lei, potrivit unei hotarari de Guvern. Investitia se va derula pe 3 ani, incepand cu 2011, si va necesita o contributie financiara de la bugetul de stat de 13 milioane de lei in primul an, de 130,2 milioane lei in cel de-al doilea si de 117,2 milioane lei in al treilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.