Mesaj APTE 2002 contra furtului de motorina

Avand in vedere intensificarea fenomenului de furt de motorina, APTE 2002 a lansat un mesaj catre transportatori, prin care ii indeamna sa isi uneasca fortele pentru stoparea acestor practici. Publicam, in continuare, integral mesajul APTE 2002. Puteti transmite raspunsurile dumneavoastra la acest mesaj pe site-ul www.apte2002.ro.

\”Stimati colegi,

In ultimul timp, la consiliul director al APTE 2002, primim tot mai multe semnale de la membri, referitoare la fenomenul generalizat al furtului de motorina si despre comercializarea acesteia. In sprijinul acelor colegi care cunosc amanunte despre locatiile frecventate de \”asa zisii comercianti\” de motorina, lansam indemnul de a le posta aici, in vederea trimiterii listei la politie.

In continuare, dorim sa expuneti experientele dumneavoastra privitoare la masurile luate in cadrul firmei proprii, cu ocazia eventualelor furturi depistate. Dorim totodata sa aflam ce conduita propuneti (sau ati implementat), ce serveste la stoparea acestui fenomen (ne intereseaza atat conduita patronului, cat si a soferilor).

Suntem interesati si in a depista acele pompe de alimentare carburanti, care favorizeaza vanzarea de motorina \”la negru\” (eventual cumpara/vand chiar angajatii benzinariei respective), in vederea reclamarii la conducerea acestor statii si/sau anuntarea Garzii Financiare.

Fiind vorba de un fenomen generalizat, este extrem de important a se vorbi de el, a se delimita zonele unde acest fenomen a primit amploare si, ulterior, vor trebui luate masuri prin asociatiile patronale, prin politie, Garda Financiara etc.

Este indeajuns ca multi dintre noi sa ia atitudine, sa observe, sa noteze numarul de inmatriculare ale masinilor ce vand/cumpara motorina si sa descrie faptele observate catre APTE 2002. La randul nostru, vom anunta organele de politie si Garda Financiara. Ei vor putea confrunta kilometrii parcursi de firmele in a caror posesie se afla camioanele semnalate, cu motorina cumparata de ei legal de la pompa. Vor avea surpriza sa constate ca acele autovehicule circula cu… aer!

Sunt convins ca daca nu pentru fapta in sine (neconcordanta intre km parcursi si consumul de motorina), dar pentru alte fapte, Garda Financiara le va \”multumi\” pentru activitate…..

Trist este ca \”para\” la Garda Financiara devine o ustensila utila in starpirea furtului si a concurentei neloiale.

Acest demers se doreste a fi si un fel de: \”Bate saua, sa priceapa calu\’!\”… Aviz amatorilor de chilipiruri!

Parerea mea este ca toti cei care isi exprima o parere pro sau contra pe aceasta tema, vin cu o informatie utila, ce in viitor se va integra in tabloul necesar intelegerii, combaterii fenomenului.

Ecuatia este simpla: Unii vand, altii cumpara… Cei care vand comit un furt ce are cauze multiple (de vina sunt atat patronii cat si soferii). Cei care cumpara sunt cei mai vinovati, deoarece alimenteaza un fenomen ce contribuie din plin la concurenta neloiala, nu mai vorbim de paguba pricinuita indirect acelor colegi care se chinuie sa supravietuiasca si sunt furati de proprii soferi…

Am primit de la colegi idei pe care le gasesc interesante si demne de urmat: vanzarea de motorina \”preparata special\” pentru comerciantii ambulanti, actiune ce poate sabota pe termen lung activitatea aceasta (nu comentez gradul de reusita, deoarece nu cred ca ar fi multi \”sabotori\”…). Este utila insa informatia despre locurile in care se practica vanzarea/cumpararea de motorina, zone care vor fi incluse intr-o adresa catre politie si Garda Financiara. Este utila si notarea unor numere de inmatriculare ale autovehiculelor care sunt observate ca vand si a celor care cumpara motorina. Numerele acestea, insotite si de informatii complementare, vor fi trimise printr-o adresa spre identificare la politie de catre APTE 2002, urmand ca dupa ce sunt cunoscuti utilizatorii, acestia sa fie deferiti Garzii Financiare pentru a li se efectua un control. Speram ca urmare a unei actiuni perseverente a colegilor care observa si raporteaza astfel de activitati ilicite, in timp fenomenul va scadea din intensitate.

Urmeaza sa luam legatura cu asociatii patronale din Ungaria, Italia, Spania etc, pentru a vedea care este experienta lor in procesul de starpire a fenomenului, concomitent cu trimiterea de adrese catre politia din zonele ce le raportati ca locuri de comert si/sau preferate de hoti.

Asteptam semnalarile dumneavoastra pe adresa de mail al secretariatului APTE 2002: office@apte2002.ro sau pe telefonul secretariatului APTE 2002: 0357.100172.

Pentru a urmari evolutia actiunii, va invitam sa vizitati: www.apte2002.ro

Cu stima,

Mayer Siegfried – secretar APTE 2002\” (M.B)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.