Michelin investește 60 de milioane de euro la Zalău

anvelope-michelinMichelin investește 60 de milioane de euro în uzina de cord metalic de la Zalău, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții companiei.

Investițiile urmează să fie făcute de așa natură încât fabrica să-și crească producția cu 50% până în 2019 și să producă 60.000 de tone de cord metalic pe an.

Grație acestei investiții, Michelin Zalău Cord va pune la bătaie 140 de noi locuri de muncă, angajații urmând a se alătura celor 350 de oameni care deja lucrează la uzina din Zalău.

“De-a lungul anilor uzina de cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creștere a Grupului Michelin. Rezultatele foarte bune susținute de un progres constant, dar și agilitatea și expertiza echipelor au făcut ca uzina de cord din Zalău să câștige încrederea Grupului pentru a prelua noi proiecte inovatoare”, a declarat Sean Parry, director al Platformei Industriale Michelin din Zalău.

Misiunea uzinei Zalău Cord este de a produce cabluri metalice inovatoare pentru producția anvelopelor Michelin.

Michelin Zalău Cord a fost construită ca o investiție greenfield în perioada 2003-2004. Uzina furnizează cord metalic – una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei – uzinelor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme și camioane, din întreaga lume.

Fosta Uzină de Anvelope Zalău este astăzi parte a cunoscutei companii producătoare de anvelope Michelin. Uzina Zalău Anvelope a fost fondată în 1977, iar achiziționarea de către Grupul Michelin a însemnat și aplicarea unor noi standarde de calitate, securitate și producție. Uzina de la Zalău produce diverse tipuri de anvelope: anvelope de camion, radiale cu cameră de aer și tubeless, sub mărcile asociate Taurus, Kormoran, Riken, anvelope industriale marca Michelin, anvelope destinate echipării stivuitoarelor, mașinilor și utilajelor care lucrează în minele subterane.

În uzinele Michelin din Zalău lucrează peste 1.500 de angajați.

Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franța, Michelin este prezentă în 170 de țări, are 111.700 angajați și operează în 68 de unități de producție din 17 țări. Producția de anvelope a Michelin pe 2015 a fost de 184 milioane anvelope.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.