Ministrul Șova, la TEN-T Days

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a participat în 25 și 26 aprilie a.c. la Ljubljana, în Slovenia, la Conferința Internațională „Zilele TEN-T (TEN-T Days) – Conectarea Europei”, organizată de Comisia Europeană, unde s-a discutat despre dezvoltarea transportului multimodal, mobilitatea inteligentă și cooperarea cu statele din Balcanii de Vest, Turcia, Parteneriatul Estic și sudul Mediteranei.

Ministrul Lucian Șova a participat la reuniuni la nivel înalt privind infrastructura de transport și a avut întâlniri bilaterale cu omologii săi din Polonia și Franța. Discuțiile au vizat în principal teme de interes european precum pachetul de Mobilitate privind transportul rutier.

Pachetul Comisiei Europene privind Mobilitatea include diverse inițiative privind securitatea, taxele rutiere, concurența și condițiile de lucru ale șoferilor de camion.

Delegațiile statelor membre UE au fost reprezentate la nivel de ministru, la invitația Comisarului european pentru transport, Violeta Bulc, care a condus reuniunile la nivel înalt.

Au fost invitate aproximativ 2 500 persoane, în special: miniștri responsabili de transport și infrastructură din statele membre UE și statele din vecinătate, autorități publice din statele membre, experți, membri ai Parlamentului European, coordonatorii coridoarelor TEN-T, reprezentanți ai Comisiei Europene, actori cheie din cadrul industriei, companii de transport, promotori de proiecte, Banca Europeană de Investiții și alte instituții financiare publice și private, investitori privați și reprezentanți ai societății civile.

„Zilele TEN-T” este un eveniment organizat de Comisia Europeană în diferite state membre, o dată la doi ani, pentru cei interesați de dezvoltarea infrastructurii de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.