Ministrul Stroe s-a întâlnit cu patronatele din transportul rutier

Felix Stroe, ministrul Transporturilor, a avut în 25 octombrie o noua rundă de întâlniri cu partenerii sociali, de această dată fiind dezbătute problemele patronatelor din transportul rutier.

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspectele de interes major pentru patronate precum: simplificarea legislației existente, identificarea modalităților concrete pentru eliminarea ”pirateriei” din transporturi, măsurile care sunt necesare pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor.

Totodată au fost discutate principalele direcții pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a transportului de persoane și de mărfuri, dar și implementarea Strategie Naționale pentru Siguranță Rutieră.

”Noi, ca și Minister al Transporturilor, suntem de fapt și ministerul transportatorilor. Suntem aici să vă sprijinim, să vă dezvoltați ca să puteți să oferiți servicii de calitate, fie că vorbim de transportul de persoane, fie ca vorbim de mărfuri. Ceea ce vă cer, în mod imperativ, este să respectați principiile de bază, ale oricărui business: activitatea desfășurată să fie conformă legii, să fie fiscalizată, transparentă și să respecte principiul concurenței. Cine respectă aceste cerințe are în mine un partener de dialog. Cine nu, va răspunde. Îmi doresc, ca împreună cu dumneavoastră, să scădem numărul accidentelor rutiere, să dezvoltăm infrastructura și industria în care activați. De aceea vă invit la un dialog constructiv și deschis, la un schimb permanent de idei și soluții, atât de necesar acestui domeniu” a declarat Felix Stroe, ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.