Navete electrice, în Hamburg

Până în 2030, în Hamburg ar putea exista circa 10.000 de navete autonome. Soluția va fi un serviciu de transport la cerere, care completează sistemul clasic de transport public cu autobuzul și transportul feroviar, cu un nou produs și reprezintă o alternativă atractivă la mașinile private.

Holon este doar unul dintre vehiculele care va fi testat în Hamburg

Proiectul ALIKE va testa un sistem cu navete autonome (SAE Level 4) care poate fi rezervat cu ușurință folosind o aplicație și care preia pasagerii și îi duce la destinație. Sistemul îndeplinește cerințe stricte de siguranță și este, de asemenea, destinat să fie scalabil în diverse regiuni, făcându-l potrivit și pentru zonele rurale. Scopul proiectului-pilot este, de asemenea, de a testa acceptarea serviciilor de conducere autonomă în practică.
Consorțiul reunește șase parteneri de proiect: operatorul de transport public HOCHBAHN în calitate de lider de consorțiu; furnizorul de servicii la cerere MOIA; producătorii de vehicule HOLON și Volkswagen Commercial Vehicles (acesta din urmă sprijină serviciul MOIA); precum și Institutul de Tehnologie Karlsruhe (KIT) în calitate de partener de cercetare și Autoritatea Hamburg pentru Transport și Schimbare de Mobilitate (BVM). Ministerul Federal pentru finanțează proiectul cu 26 de milioane de euro.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.