Neatenția șoferilor și traversarea prin loc nepermis – îngrijorări privind siguranța rutieră a copiilor

Neatenția șoferilor și lipsa de prevenție (37%), precum și traversarea prin loc nepermis (24%) sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranța rutieră a copiilor, arată rezultatele celei mai noi ediții a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România.

Totodată, neatenția copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezintă principala îngrijorare pentru 20% dintre românii care au participat la cercetare, un procent de 9% fiind înregistrat pentru lipsa semafoarelor. Nerespectarea semnelor de circulație de către șoferi completează topul celor 5 motive de îngrijorare în ceea ce privește siguranța rutieră a copiilor.

Precizările UNSAR:

Potrivit datelor făcute publice de Poliția Română, peste 2.000 de copii au fost implicați în accidente rutiere pe șoselele din România. Din păcate, 142 de copii au decedat în accidente rutiere, dintre care 105 nu erau asigurați cu mijloace de siguranță rutieră în mașină (scaun auto sau centură de siguranță).

„România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere din Europa, respectiv 86 de decese la un milion de locuitori, în 2022. Pentru a schimba această realitate, UNSAR a inițiat un demers de anvergură: Coaliția pentru Siguranță Rutieră, un proiect de țară în care sunt implicate în prezent 26 de autorități, instituții și organizații nonguvernamentale”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte & director general al UNSAR. 

„Ca obiectiv general, Coaliția susține public adoptarea imediată a unor măsuri menite să contribuie la îmbunătățirea siguranței rutiere și la reducerea semnificativă a numărului de accidente”, a precizat Claudiu Sofron, Specialist Asigurări Auto, UNSAR.

Instituțiile, organizațiile, companiile și persoanele fizice care doresc să contribuie la crearea unui viitor mai sigur pe șosele din România sunt invitate să se alăture acestei inițiative, completând formularul dedicat de pe site-ul Coaliției, www.pentrusigurantarutiera.ro.

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni-Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector-cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asiguratorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.