Noaptea Europeana Fara Accidente


 

In noaptea de 15 spre 16 octombrie a avut loc ,,European Night Without Accidents”, eveniment ce se desfasoara in 27 de tari, printre care, pentru a patra oara, si Romania. Politia Rutiera a organizat actiuni preventive in Bucuresti si Constanta, la care au participat si membri ai unor asociatii, ONG-uri si voluntari.

 

Noaptea Europeana Fara Accidente are ca scop prevenirea accidentelor de circulatie produse de soferii tineri care conduc sub influenta bauturilor alcoolice. “Bazele acestei actiuni au fost puse ca urmare a unei observari atente a evolutiei ascendente a numarului de accidente din Europa, in care au fost implicati tineri, urmare a conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului. Conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie rutiera, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele, punand astfel in pericol siguranta participantilor la trafic”, precizeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

In tara noastra, numarul accidentelor rutiere produse din cauza soferilor care au urcat bauti la volan este in scadere fata de anii 2010 si 2009. Astfel, daca acum doi ani, din cauza consumului de alcool s-au produs 287 de accidente grave soldate cu 65 de morti si 289 de raniti, in 2010 au fost 276 de asemenea accidente, in care au murit 45 de oameni si 268 au fost grav raniti. Anul acesta, de la 1 ianuarie pana la 26 septembrie s-au produs 229 de accidente pe fondul consumului de alcool, in care au murit 29 de oameni si au fost raniti grav 234.

Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice nu reprezinta o cauza principala a producerii accidentelor de circulatie, ci una complementara, mai precizeaza IGPR.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.