Noi alerte de caniculă

Două noi alerte de caniculă și disconfort termic au fost emise pentru aproape toată țara, până pe 1 august, dar valul de căldură va persista și la începutul săptămânii viitoare în sud și sud-es, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Cod Galben: 29 iulie – 1 august

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade la umbră, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod Portocaliu: 29 iulie – 1 august

Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.