Noile carduri contactless la metrou

Metrorex introduce, etapizat, noile carduri contactless pentru accesul la metrou. Mai întâi vor fi distribuite cardurile pentru abonamentele lunare ale elevilor/studenţilor – în casieriile speciale din staţiile de metrou Universitate (începând cu 24 decembrie) Piaţa Unirii(din 28 decembrie), Piaţa Unirii 2 (din 29 decembrie), Gara de Nord 1 (din 30 decembrie).


Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi şi studenţi de la casele speciale, urmând ca, până la sfârşitul primului trimestru, toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

Eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenţi se poate face doar în baza Legii educaţiei naţionale 1/2011 şi HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenţi are reducere 50%.

Reprezentanţii Metrorex precizează că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces permite mai multe modalităţi alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex.

„Modul de utilizare al noului card contactless este simplu şi intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porţii de acces după care vor primi mesajul de ‘Acces liber'”, se menţionează într-un comunicat, transmis pe 23 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.