Noua generație eSprinter, prin Platforma Electrică Versatilă

Mercedes-Benz Vans accelerează către electrificarea completă și va pune la dispoziție toată gama de modele cu transmisie electrică, cu focus pe fiabilitate, calitate și costul total de proprietate optimizat (TCO). Pentru a crea în viitor o valoare adăugată și mai mare pentru clienți, Mercedes-Benz Vans a dezvoltat noua Platformă Electrică Versatilă pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari. Această platformă inovatoare va fi baza tehnică pentru noua generație eSprinter.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Elementele de bază ale noii platforme sunt trei module care permit cea mai bună flexibilitate posibilă în dezvoltarea și proiectarea diferitelor tipuri de caroserii. Aceasta permite noi configurații de caroserie pentru eSprinter, configurații anterior disponibile pentru motoarele cu ardere internă.

„Următoarea generație eSprinter ne va permite să facem disponibile mai multe variante de caroserie. Acest lucru ne va asigura pe viitor că îndeplinim cerințele clienților noștri din mai multe sectoare, oferind în același timp avantajele fără emisii ale transmisiei electrice”, a declarat Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

„Sprinter ne demonstrează competența în domeniul transporturilor de un sfert de secol. În domeniul electromobilității, am inițiat multe inovații în ultimii ani. Odată cu implementarea strategiei noastre accelerate de electrificare, combinăm cele mai bune lucruri din ambele lumi – inovația și experiența noastră!”, a adăugat Marcus Breitschwerdt.

Mercedes-Benz este convins de avantajele ecologice și economice ale autovehiculelor comerciale ușoare electrice și va continua să-și promoveze planurile de a aduce pe piață autovehicule comerciale ușoare cu alimentare electrică în toate segmentele. Divizia Mercedes-Benz Vans accelerează strategia de electrificare și are intenția de a rămâne liderul pieței de autovehicule electrice prin dezvoltarea rapidă a noii Platforme Electrice Versatile pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari.

Această platformă inovatoare va sta la baza următoarei generații de eSprinter, un produs care va viza cele mai bune performanțe ale acestei clase. Cu o investiție de 350 de milioane de euro, Platforma Electrică Versatilă va juca un rol cheie în planurile Mercedes-Benz Vans pentru transportul fără emisii și va oferi soluții optime, inclusiv pentru SUA și Canada. Deoarece producția următoarei generații eSprinter va fi neutră din punct de vedere CO2, acesta va fi încă un pas către realizarea „Ambiției 2039” a concernului Daimler.

Astăzi, Mercedes-Benz Vans este deja liderul pieței autovehiculelor electrice, cu o cotă de piață de peste 30% din segmentele de autovehicule comerciale ușoare mijlocii și mari din Europa. După eVito și eSprinter, Mercedes-Benz Vans va acoperi în cele din urmă gama autovehiculelor electrice în toate segmentele de transporturi comerciale cu viitorul eCitan.

Dezvoltarea Platformei Electrice Versatile subliniază semnificativ reorientarea strategiei Mercedes-Benz Vans, care, printre altele, confirmă poziția de lider în domeniul electromobilității.

Mercedes-Benz Vans și-a reorientat strategia în conformitate cu divizia de autoturisme, concentrându-se pe următoarele domenii:

 

  • Poziționare clară ca brand premium pentru clienți comerciali și privați

 

Mercedes-Benz Vans își îmbunătățește profilul ca furnizor premium de soluții de transport de viitor pentru clienți comerciali și privați.

 

  • Valorificarea potențialului de creștere

 

În centrul noii strategii este focusul pe vânzări pe piețe și segmente de piață cu marjă ridicată, pentru a avansa o creștere profitabilă la nivel mondial. În paralel cu extinderea activităților în Europa, compania va continua creșterea prezenței pe piețele din China și America de Nord.

 

  • Intensificarea loialității clienților și creșterea veniturilor recurente

 

Mercedes-Benz Vans își va intensifica și mai mult cooperarea cu clienții pentru a se asigura că produsele și serviciile sunt perfect adaptate cerințelor lor.

 

  • Poziție de lider în autovehicule electrice și soluții digitale

 

Obiectivul Mercedes-Benz Vans este stabilirea noilor standarde în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare, cu soluții de viitor și adaptate pentru clienți. Pe lângă electromobilitate, rețeaua de autovehicule și soluțiile digitale sunt de asemenea dezvoltate în mod constant.

 

  • Costuri reduse

 

Pentru a îmbunătăți profitabilitatea și a crește competitivitatea, costurile fixe vor fi reduse. Profitabilitatea joacă și un rol cheie pe fundalul transformării către mobilitate conectată și fără emisii.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Vans sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro/vans/ro și www.media.daimler.com. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.