Noua taxa auto, ca si aprobata

 

 

Proiectul de Lege privind modificarea taxei auto va fi adoptat pana la inceperea sesiunii parlamentare, adica in sedinta de miercuri a Guvernului sau in cea de saptamana viitoare, a anuntat, marti, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

 

Proiectul este postat pe site-ul MMP si prevede introducerea unei metode de calcul care sa permita reducerea taxei cu circa 30% fata de cea actuala. Posesorii autovehiculelor cu motor diesel prevazute cu filtru de particule vor plati o taxa auto cu 25% mai mica.

Pentru masinile inscrise in Romania inainte de anul 2007 va trebui platita o taxa auto – calculata in functie de emisiile de CO2, cilindree si norma de poluare – cu ocazia primei tranzactii, singurele autovehicule scutite fiind cele incadrate in categoria istorice sau cele acordate institutiilor publice de catre guverne straine sau organizatii internationale si organisme nonprofit sau de caritate. Atunci cand persoana care solicita inmatricularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului nu poate face dovada datei primei inmatriculari a autovehiculului, taxa se calculeaza in functie de anul fabricatiei. In categoria scutirilor intra si autovehiculele destinate competitiilor sportive.

Pot solicita restituirea diferentei de taxa deja achitata cei care au platit-o intre iulie 2008 si prezent.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.