Noul contract pentru autostrada Cernavoda – Medgidia, parafat

CNADNR a semnat cu Asocierea Astaldi SPA – Max Boegl Romania contractul de proiectare si executie a tronsonului de autostrada Cernavoda – Medgidia, in valoare de 116,4 milioane de euro (circa 499 milioane de lei), fara TVA, acesta fiind cu peste 60 de milioane de euro mai ieftin decat cel incheiat cu Colas si reziliat in primavara.

Lungimea tronsonului este de 20,4 km, din care 200 de metri zona de racordare la autostrada existenta.

Durata contractului este de 63 de luni, cu 3 luni proiectare, 12 de luni executie si 48 luni garantie. Lucrarea este finantata din fonduri BEI si Fonduri de Coeziune.

Contractul reziliat cu antreprenorul Colas a avut valoarea de 634,40 milioane de lei, fara TVA, respectiv 179,70 milioane de euro (la cursul euro de 3,5302 lei, la data de 18 august 2008).

Totodata, termenul pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda – Medgidia a fost diminuat de la 24 la 15 luni, deschiderea traficului fiind posibila in 2012, iar lucrarile executate de noul antreprenor vor avea 4 ani de garantie, fata de 2, cat prevedea contractul anterior.

Autostrada Bucuresti-Constanta are sapte tronsoane: Bucuresti-Fundulea, Fundulea-Lehliu, Lehliu-Drajna, Drajna-Fetesti, Fetesti-Cernavoda, Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.