Noul Program de transport public de călători București-Ilfov

Pe de altă parte, noul Program de transport public de călători București-Ilfov, elaborat in conformitate cu prevederile PMUD 2016-2030, și regulamentul de transport public de călători în această regiune – ambele puse in dezbatere publică – le-au fost prezentat în 20 decembrie transportatorilor de persoane, de către specialiștii Primăriei Capitalei, la întâlnirea la care au fost invitați și la care a participat și primarul general Gabriela Firea, ce a avut loc la sediul municipațității.

“Ne dorim ca transportul de călători, atât în București cât și în localitatile din județul Ilfov, să fie realizat la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Vom implementa astfel un program care prevede 58 de trasee între București și toate localitățile din Ilfov, acestea însumând 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decât există în prezent. Vorbim despre București și 40 de localități din județul Ilfov, adica 8 orașe și 32 de comune, care vor beneficia de un sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să contribuie la dezvoltarea economică a zonei metropolitane”, a declarat Gabriela Firea.

Aceste trasee vor fi asigurate atât de RATB, cât și de operatorii privați, “care sunt partenerii noștri – și doresc, astfel, să vă asigur că Municipalitatea încurajează piața privată și dorește o colaborare legală și exclusiv în interesul cetățenilor zonei metropolitane, care trebuie să beneficieze de un transport modern, de calitate”, a adăugat Gabriela Firea.

“Subliniez încă o dată că nu eliminăm operatorii privați care respectă legea și își respectă călătorii, iar în acest scop vom avea o serie de întâlniri regulate, astfel încât implementarea măsurilor prevăzute de PMUD să fie facaută cât mai corect, în beneficiul cetățenilor”, a asigurat primarul Capitalei.

PMB anunța la acea dată că “în perioada următoare se va publica anunțul de intenție   privind licitația de atribuire a celor 58 de trasee”.

Cele 40 de localități din județul Ilfov care vor fi conectate cu Bucureștiul prin noile trasee de transport sunt 8 orașe – Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești-Leordeni, Voluntari – și 32 de comune – 1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.